Socialrådgivare till Resursenheten

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Socialförvaltningen i Lund söker en socialrådgivare till Resursenheten. Vi sitter i öppet kontorslandskap i kommunhuset Kristallen på Brotorget 1 vid stationen i Lund med närhet till många funktioner inom socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Till oss kommer brukare via bistånd från någon av förvaltningens utredningsenheter. Utifrån en individuellt upprättad genomförandeplan arbetar du som socialrådgivare tillsammans med brukare som blivit beviljad bistånd. Du möter brukare med varierande problematik såsom missbruks- och/eller psykosocial problematik samt brukare i kris. I din roll som socialrådgivare hos oss har du ett viktigt stödjande och motiverande uppdrag både i den akuta fasen och i det mer långsiktiga arbetet. Som socialrådgivare kommer du också att vara en stödfunktion för brukare med beviljat bistånd till stödlägenhet. Du kommer att samarbeta med andra funktioner inom övriga socialförvaltningen samt med andra aktörer och myndigheter. I Resursenhetens uppdrag ingår även uppsökande arbete.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats och en enhet som präglas av en positiv anda. Arbetsuppgifterna är varierande och arbetet sker på dagtid. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Som socialrådgivare hos oss får du regelbunden extern handledning och annan kompetensutveckling.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen  eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och som har erfarenhet av socialt arbete. Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänst med ovan nämnd målgrupp samt vana av dokumentation i Procapita. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av Motiverande Intervju (MI). Vi ser gärna att du har körkort. 

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som har en förmåga att arbeta självständigt utifrån ett givet uppdrag. Du är tydlig, kreativ och lyhörd. Du är en reflekterande kollega som har en smidighet i ditt kontaktskapande och samarbete med andra.

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag. Hör gärna av dig om du har några frågor.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 augusti

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-22

Referensnummer

2021/605

Kontaktperson(er)

Camilla Eskilsson, 0463596877

Tillbaka till lista