Grundskollärare 4-6 Eng, Ma och No/Tk

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

I norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en grundskollärare, med behörighet att
undervisa i årskurs 4-6 i Eng, Ma och No/Tk. Tjänsten är ett vikariat på 100% läsåret 21/22.
Prästängsskolan ligger i Stångby cirka 5 km från Lunds centrum. Man tar sig enklast till Stångby med tåg, ca 2 minuter från Lund C.


Vi är en liten skola med ca 160 elever åk 4-6. Det innebär att vi är ett litet kollegium som arbetar nära varandra och stöttar varandra i vårt dagliga arbete. Vi arbetar med att utveckla elevaktiva arbetssätt och jobbar aktivt för att ha tillgängliga lärmiljöer. På skolan finns även ett fritidshem för elever i årskurs 4–6.

Arbetsuppgifter

Som grundskolelärare arbetar du främst med undervisning i engelska, matematik och no. I arbetsuppgifterna ingår att som ämneslärare bedriva pedagogiskt arbete i enlighet med gällande styrdokument, utföra inom yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter så som undervisning, planering, kontakt med vårdnadshavare, utvecklingssamtal, och bedömningar. Mentorskap ingår i tjänsten i en åk5.


Du ingår i ett härligt arbetslag på 5 personer, lärare och fritidspedagoger.
Vi stödjer varje elevs kunskapsutveckling grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet. Elevens rätt till utbildning utifrån sina förutsättningar är navet i vår verksamhet. All personal arbetar tillsammans och bidrar med erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas. För oss är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer och bedriver en strukturerad och tydlig undervisning.

Vi söker dig som

Du är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa i årskurs 4-6 Eng, Ma, och No/Tk. Vi vill att du ska vara flexibel, positiv, strukturerad och driven att utveckla vår verksamhet. Du är initiativtagande och skapar engagemang och delaktighet. Du ser det som viktigt med goda relationer och har lätt för att samverka med elever, föräldrar och kollegor. Du visar intresse och nyfikenhet till att utveckla verksamheten. Du ska vara behörig grundskollärare och vara väl insatt i våra styrdokument.


Vi ser gärna att du är erfaren lärare som är trygg i din lärarroll. Du är en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Som person är du initiativrik, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.
Meriterande är om du har god erfarenhet av att arbeta med tillgängliga lärmiljöer och kooperativt
arbetssätt.

Vi håller intervjuer löpande så tveka inte att ansöka redan idag - Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: 20210806

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-30

Referensnummer

2021/598

Kontaktperson(er)

Margareta Madejska Waidringer, 046-359 72 70

Facklig(a) företrädare

Mattias Öhrman, lärarförbundet , 070-2074032

Tillbaka till lista