Fritidspedagog

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Genarps skola har vi cirka 300 elever i årskurserna 4-9. Vi är ca 45 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler. I varje klassrum finns smartboard/projektor och alla elever har egen I-pad/dator. 

 

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan.

Vi arbetar i ljusa och nyinredda lokaler och som fritidspedagog har du en egen arbetsplats i ett gemensamt arbetsrum.

 

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete. 

Lunds kommun erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 1700 kr per år, samt rabatterat pris hos Actic gym, som har en av sina anläggningar i Genarp.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för fritidshemsverksamheten i åk 4-6 där ni erbjuder ett situationsstyrt och upplevelsebaserat lärande. Fritidshemsverksamheten är under uppbyggnad och samverkan med andra fritidshem kommer ske i ett kollegialt lärande. Under skoldagen ser vi dig som skolgårdspedagog, där du planerar, organiserar och genomför rastaktiviteter. Under fritidshemstid arbetar du i fritidshemmet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen, ett par års yrkeserfarenhet och stort intresse för utveckling av fritidshemspedagogik. Du är väl förtrogen med fritidshemmets styrdokument och utgår från dessa i planering, genomförande, utvärdering och dokumentation. Du vill utvecklas i ett kollegialt lärande som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du är genuint intresserad av barns utveckling, lärande och välbefinnande och vill utveckla fritidshemmets kompletterande och kompensatoriska uppdrag. Du använder miljön som verktyg för lärande och använder digitala verktyg i lärandet. Du har kunskap om flerspråkiga elever och lekens betydelse för social interaktion och utveckling.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökan löpt ut och vi håller fortlöpande intervjuer.

Varmt välkommen att söka!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell månadslön
Tillträde: Tillträde 2021-08-06

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-30

Referensnummer

2021/595

Kontaktperson(er)

Katja Vinulv, 046 359 7284

Malin Sellberg, 046 359 9514

Facklig(a) företrädare

Gill Frostander, lärarförbundet, gill.frostander@lund.se

Tillbaka till lista