Avtalscontroller

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Upphandlingsenheten på Lunds kommun befinner sig i en genomgripande förändringsresa. Du kommer till ett kollegialt team med uppdrag att ge kvalificerad service till kommunens förvaltningar, samt i förekommande fall även de kommunala bolagen. Teamet har inlett en förändringsresa tillsammans och i nära samarbete med de olika förvaltningarna inom kommunen. Som avtalscontroller kommer du ha stora möjligheter att bidra till att kommunen gör goda affärer med helheten i fokus.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att genomföra regelbundna och utökade uppföljningar av ramavtal. Syftet med uppföljningarna är att på ett strukturerat sätt följa upp och kontrollera hur leverantörer möter de krav som ställts i upphandlingen. Du bidrar i detta även till att fånga upp utvecklingsbehov inför kommande upphandlingar med kommunens bästa i fokus.

Vi söker dig som idag arbetar som avtalscontroller och som person är du strukturerad, driven, noggrann och som brinner för att analysera siffror, analysera och rapportera avvikelser i ingångna ramavtal.

Tillsammans med din kollega kommer du ta fram och implementera en övergripande ramavtalsuppföljningsplan och tillsammans med övriga upphandlare på upphandlingsenheten bidra till att få ut mesta möjliga effekt ur de upphandlingar som genomförs genom systematisk avtalsuppföljning. Du kommer, tillsammans med din kollega, ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete. Fokus kommer vara på upphandlingsenhetens förändringsarbete och löpande operativa arbete. Du kommer även samarbeta med vår Inköpsanalytiker för att analysera nyckeltal och KPI:er.

Som person är du lyhörd för de olika verksamheternas behov och har förmågan att sätta siffor och statistik i en logisk kontext. Du samverkar och samarbetar obehindrat både inom och utanför upphandlingsenheten och har lätt för att bygga positiva relationer med andra människor. Du är affärsmässig och har förmågan att ha direktkontakt med kommunens leverantörer såväl enskilt som när du ingår i en större avtalsuppföljningsgrupp. Du intresserar dig för att ta emot återkoppling från kommunens olika verksamheter för att kunna förbättra avtalets efterlevnad och sprider gärna kunskap om hur avtalet är tänkt att fungera i praktiken tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom relevanta områden, såsom till exempel ekonomi eller juridik eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av revisioner eller annan avtalsuppföljning inom kommunal verksamhet, eller arbete som kan likställas detta. Erfarenhet av arbete med statistik, ekonomiska underlag, avtalsuppföljning och hållbarhetsarbete är meriterande.

Vi söker dig som vill vara med och aktivt bidraga till upphandlingsenhetens förändringsresa till en modern upphandlingsenhet som har verksamhetens behov och den goda offentliga affären i fokus. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i såväl upphandlingstekniska som mer allmänna komplexa frågor, ständigt med beställaren i fokus.

Du har god samarbetsförmåga, söker samverkan med kollegor och omgivning och skapar delaktighet i stödet till kommunens affärspartners.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning. Anställningen är på heltid. Vi sitter i centralt i Lund, precis vid Lunds centralstation.

Tycker du att detta låter intressant? Varmt välkommen att söka tjänsten senast 21-06-27. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för tjänsten, samt ge praktiska exempel på din erfarenhet inom avtalsuppföljning. Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-27

Referensnummer

2021/594

Kontaktperson(er)

Jeanette Jacobsson, 046-359 42 39

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista