Ekonomiadministratör

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Ekonomifunktionen finns i centrala Lund och består av ekonomichef, tre controllers och två ekonomiadministratörer, varav en är en halvtidstjänst.

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningens söker en serviceinriktad och pedagogisk ekonomiadministratör med goda redovisningskunskaper som motiveras av att vara spindeln i nätet och att svara på diverse frågor inom ekonomiadministration. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta med siffror och att samarbeta med andra, ha många bollar i luften samt ha tålamod med repetitiva arbetsuppgifter.

Som ekonomiadmistratör arbetar du med flera delar inom ekonomiområdet såsom fakturahantering, bokföringsordrar, personliga utlägg, administrera register i ekonomisystemet, kontoavstämningar, räkna upp priser enligt avtal samt enklare rutinuppgifter som ska utföras dagligen. Du kommer också samordna olika arbeten, tex inför bokslut och semestrar samt vara förvaltningens kontakt i frågor kring inköp och offentlig upphandling (LoU).

En central del i arbetet är att kunna svara på frågor om regelverk, rutiner mm inom ovanstånde samt att i nära samarbete med övriga kollegor arbeta med att förbättra rutiner och arbetssätt. Att utbilda och ge support och service till förvaltningens administratörer och chefer är en naturlig del av rollen som ekonomiadministratör.

 

Vi söker dig som

har ekonomiutbildning på minst gymnasienivå och flerårig erfarenhet av självständigt arbete med ekonomiadministrativa arbetsuppgifter. Eftergymnasial ekonomisk utbildning är meriterande.

Du är trygg i din yrkesroll, ansvarstagande, analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att arbeta systematiskt, se helheter och skapa strukturer i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta och kan anpassa ditt förhållningssätt till situationen. Det är också viktigt att du kan arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt och till avslut.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i redovisning, ekonomiadministration och Excel samt att du med lätthet uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat i Raindance och har kunskaper inom offentlig upphandling (LoU).

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något. Sista ansökningsdag är den 2 juli 2021. I den här rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra intervjuer den 8, 9 och 14 juli. 

Välkommen med din ansökan! 

   

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-07-02

Referensnummer

2021/587

Kontaktperson(er)

Filippa Mellbourn, Ekonomichef, 046-3593711

Facklig(a) företrädare

Anna Nilsson eller Lars Öst, Vision, 046-3595130, 046-3595577

Tillbaka till lista