Utvecklingsstrateg

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Tjänsten är placerad på utvecklingsenheten under avdelningen ledningsstöd på kommunkontoret.
Utvecklingsenheten utgör ledningens förlängda arm med ansvar för processer kopplade till vision, mål, budget och utveckling av interna kvalitetsfrågor. Utvecklingsenheten ska överbrygga mellanrum mellan avdelningar och funktioner på kommunkontoret och verka för gemensamma arbetssätt och samordnad leverans i relation till övriga förvaltningar.

Arbetet på enheten är såväl stöttande som styrande i relation till kommunkontoret och övriga förvaltningar. Utvecklingsenheten ansvarar bland annat för kommunens projektmodell och har i uppdrag att bidra till en höjd projektkompetens i hela kommunens organisation.

Kommunkontoret är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa mot ett kommunledningskontor, vilket innebär att vi ännu tydligare tar ansvar för helheten och visar riktningen i hela kommunkoncernen.  

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsstrateg kommer du bland annat att ansvara för utvecklingen av kommunens verksamhetsplaneringsprocess. Initialt med fokus på kommunkontoret och dess nämnder för att utveckla arbetssätt och rutiner som stödjer den strategiska verksamhetsplaneringen. På sikt är målbilden att etablera en kommungemensam verksamhetsplaneringsprocess för samtliga förvaltningar och nämnder i kommunen.

Du kommer även att ansvara för verksamhetscontrolling på kommunkontoret för att säkerställa leverans på framtagna planer och uppdrag. Uppdraget erbjuder många kontaktytor där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, likaväl som din förmåga att smidigt navigera och skapa förtroende, är framgångsfaktorer.

Som processledare för verksamhetsplaneringsprocessen kommer du vara central i utvecklingen av kommunens övergripande ledningsprocess och styrmodell. Ett viktigt fokus är att integrera kommunens programstyrning i ledningsprocess och styrmodell. Du kommer få ett stort personligt ansvar och förväntas dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor, och naturligtvis bidra med din unika erfarenhet och personlighet.

På kommunkontoret arbetar vi i nya lokaler, belägna invid centralstationen i Lund.

Vi söker dig som

Har akademisk examen inom statsvetenskap eller ekonomi alternativt annan utbildningsinriktning som arbetsgivaren bedömer adekvat för uppdraget.

Har gedigen erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling i politiskt styrd organisation, gärna nära ledningsgrupp. Du har erfarenhet av och/eller utbildning inom förändringsledning, projektledning eller systematiskt kvalitetsarbete och har arbetat med digitala verktyg för beslutsstöd och verksamhetsplanering.

Vi söker dig som är strukturerad och drivande med ett analytiskt förhållningssätt och förmåga att arbeta med komplexa frågor. Du är kommunikativ med ett pedagogiskt och lyhört förhållningssätt.

Trivs du i en laganda där samarbete såväl som individuellt initiativtagande är lika självklart som viktigt, kan du vara den vi söker!

Vi planerar att hålla intervjuer i slutet av augusti, men välkommen med din ansökan redan nu.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-10

Referensnummer

2021/569

Kontaktperson(er)

Frida Mattelin, 046-359 37 36

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, 046-359 7039

Tillbaka till lista