Resurspedagog, introduktionsprogrammet

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Arbetsuppgifter
Som resurspedagog inom introduktionsprogrammet arbetar du främst inom verksamhetens individuella alternativ, där du utgör ett lärandestöd för eleverna i gruppen. Stödet är ett närvarande komplement och fördjupning i elevernas undervisning och vardag, vilket innebär att resurspedagogen tillsammans med lärare och annan personal utarbetar strategier för, och genomför olika stödinsatser utifrån de behov och förutsättningar eleverna har. Du är även mentor för elever.

Vi söker dig som
För att arbeta som resurspedagog söker vi i första hand dig med en pedagogisk/specialpedagogisk utbildning (högskola/universitetsexamen) med inriktning mot grundskolan, men gärna även gymnasieskola. Uppdraget förutsätter utbildning mot elever som kräver särskilda insatser och stöd ,eftersom våra elever, med eller utan diagnos, ställer långtgående krav på en flexibel undervisningssituation samtidigt som god planering och organisation är helt nödvändig för kontinuiteten och strukturen på programmet.
Beteendevetenskap är meriterande, i likhet med utbildning mot barn/elever med särskilda behov och förutsättningar.
Du har flerårig yrkeserfarenhet av arbete som lärare/pedagog/specialpedagog/speciallärare inom grundskola och gymnasium, i miljöer där eleverna har särskilda behov och förutsättningar som exempelvis NPF, autism, funktionsvariation. Mycket god samarbetsförmåga med olika personalkategorier krävs, i likhet med ett intresse för att tillsammans med eleverna hitta framgångsrika arbetssätt med tydliga mål.
Grundskola, gymnasieskola, arbete med elever i särskilda behov. Erfarenhet av elevgruppens karaktär.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: månad
Tillträde: 2021-08-05

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-07-01

Referensnummer

2021/554

Kontaktperson(er)

Mattias Rosenquist, 046 3598105

Facklig(a) företrädare

Elisabeth Lindskoug, LR, 073 6004326

Tillbaka till lista