Byggnadsinspektör

Stadsbyggnadskontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Inom stadsbyggnadskontoret och Lunds kommun går vi från vilja till handling. Vi lyssnar, lär och leder. Arbetar med tillit, har mod att testa nytt, engagerar alla medarbetare, utvecklar verksamheten, jobbar smart och tänker "Ett Lund".

Stadsbyggnadskontoret i Lund har fem avdelningar: struktur, detaljplan, bygglov, lantmäteri och administration. Bygglovsavdelningen består av bygglovsenheten samt enheten för byggnadsinspektion, totalt 20 medarbetare. Avdelningen är inne i en omfattande förändringsprocess där vi utvecklar och effektiviserar våra arbetssätt.

Vi söker en byggnadsinspektör som vill delta i utvecklingsarbetet!

Arbetsuppgifter
Som byggnadsinspektör jobbar du med myndighetsutövning mot byggherren som i sin tur har ansvaret att uppfylla tekniska egenskapskrav inom plan- och bygglagen. Du handlägger ärenden inför startbesked och slutbesked genom tekniskt samråd, arbetsplatsbesök och slutsamråd. En stor del av ditt arbete är att ge information och rådgivning inom aktuell lagstiftning till allmänheten. Detta innebär många kontakter med sökande, medborgare och verksamheter. Som byggnadsinspektör har du ett stort ansvar genom beslutsfattande i dina ärenden samt att planera ditt eget arbete. Utmaningar löser vi inom gruppen genom dialog och återkommande interna avstämningar.

Vi söker dig som

  • Är högskoleingenjör med inriktning på bygg eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Har tidigare erfarenhet som byggnadsinspektör och/eller bygglovshandläggare.

Vi ser gärna att du har

  • Yrkesutbildning inom bygglovsprocessen tex. byggnadsinspektör eller bygglovshandläggare.
  • Kunskap om myndighetsutövning inom OVK och hissar.
  • Goda kunskaper inom plan- och bygglagen.

Du planerar och prioriterar arbetet effektivt. Du samarbetar bra med andra och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Som person är du trygg, stabil och relationsskapande. Du har förmågan att kommunicera tydligt och pedagogiskt och säkerställer att budskapet når fram. Du tar hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar, för verksamhetens bästa. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som har ett flexibelt förhållningsätt, ser möjligheter i förändringar och utmaningar och som bidrar med engagemang och kompetens.

På stadsbyggnadskontoret i Lund är vi förtroendeingivande, professionella och engagerade. Vi levererar över förväntan med hög kvalitet och god service. Vi ligger i framkant och hittar kreativa lösningar i samverkan. Välkommen med din ansökan!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överrenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-15

Referensnummer

2021/540

Kontaktperson(er)

Mattias Cedholt, Enhetschef byggnadsinspektörer, 046-359 4378

Facklig(a) företrädare

Camila Gutierrez Parra, Sveriges Ingenjörer, 046-359 58 36

Tillbaka till lista