IT Solutions Manager

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Brinner du för den digitala arbetsplatsen och har en önskan om att jobba med att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu en IT Solutions Manager (Systemförvaltare) för våra klientplattformar, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt beläget vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Lunds kommun är en kommun som präglas av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 10 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 45 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska funktioner och system. Vi arbetar med modern teknik och några av marknadens bästa produkter för att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar. Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som IT Solutions Manager för klientplattformen får du en bred och spännande roll. Du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i vidareutvecklingen med fokus på säkerhet och tillgänglighet. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av tjänster rörande klientplattformen både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv.

Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa god kvalitet i våra leveranser. Du kommer i din roll att vara drivande i arbetet med att ta nya idéer från ritbord till färdiga tjänster. I rollen som IT Solutions Manager med fokus på klientplattformar kommer du ingå i enheten för IT-Förvaltning och arbeta tillsammans med teamet som ansvarar för ITs största tjänsteområde Arbetsplats.

För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

Vi befinner oss i en förändringsfas och omfattande initiativ har tagits kring att etablera en strukturerad förvaltningsorganisation. Här spelar den Systemförvaltaren en central roll både när det gäller förvaltning och utveckling av sitt teknikområde. Ansvaret i rollen är brett och innefattar exempelvis:

 • Förvaltningsansvar för tekniska områden och tjänster
 • Beskriva målarkitektur och roadmaps
 • Samordna aktiviteter och resurser
 • Dialog med verksamheterna
 • Samverkan med externa leverantörer
 • Driva utvecklingen inom teknikområdet
 • Omvärldsbevakning

Vi söker dig som

Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vidare är du en initiativtagande person som talar klart och engagerat.

Vi ser att du som söker har gedigen erfarenhet inom systemförvaltning eller teknisk projektledning i en större miljö. Du ser dig själv som generalist men har ändå mycket god förståelse för berörda teknikområden.

Det är meriterande om du har erfarenhet av större migrerings- och uppgraderingsprojekt.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande om du har kompetens inom teknologier och verktyg:

 • Klienthantering: Windows-operativsystem, SCCM och applikationspaketering
 • M365
 • Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) / Microsoft Intune
 • Citrix

 

Det är starkt meriterande är om du är utbildad inom ITIL eller PM3.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-25

Referensnummer

2021/433

Kontaktperson(er)

Svjetlana Babic Madsen Chef It-Förvaltning, 046-359 44 62

svjetlana.babicmadsen@lund.se

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista