Sjukhusskolorna i Lund

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Sjukhusskolorna i Lund finns på Barn- och ungdomssjukhuset (Skånes universitetssjukhus i Lund) och vid Barn- och ungdomspsykiatrin (Lovisastigen). Sjukhusskolorna undervisar elever som befinner sig på Barn- och ungdomssjukhuset och på Barn- och ungdomspsykiatrin, elever från åk 1 upp till gymnasiet i alla skolformer (grundskola, grundsärskola, specialskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola). Pedagogerna vid de båda verksamheterna bildar tillsammans ett arbetslag.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som pedagog på sjukhusskolorna arbetar du med undervisning, kartläggning av behov och observationer. På sjukhusskolorna undervisar du elever som är inlagda/har behandling inom Region Skåne. Du samarbetar med elevens ordinarie skola, följer deras planering och gör anpassningar utifrån elevens behov. Du har många samarbetspartners som vården, ordinarie skolor, socialtjänsten, habiliteringen och vårdnadshavare.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är meriterande om du har specialpedagogisk kompetens som specialpedagog/speciallärare. Du tar ett stort individuellt ansvar och har god kommunikationsförmåga. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument. Som person är du lösningsfokuserad och flexibel och ditt arbetssätt är resultat- och utvecklingsorienterat. Du har förmågan och ser vikten av att ha ett väl fungerande samarbete inom det lilla arbetslaget. Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du har en god vana av att arbeta med olika digitala verktyg.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-23

Referensnummer

2021/410

Kontaktperson(er)

Susanne Strand, 046-3596028

Facklig(a) företrädare

Carina Lindquist, Lärarförbundet, 046-178226

Tillbaka till lista