Studentmedarbetare inom trafik och mobilitet

Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Gatu- och trafikavdelningens verksamhetsområde är brett. Alltifrån drift och underhåll av gång och, cykelvägar, gator och torg, ombyggnad eller nybyggnad av dagens transportsystem, trafikplanering och mobility management. Ambitionen är att skapa attraktiva hållbara stadsmiljöer och gaturum, som människor gärna färdas och vistas i.

Du kommer ha din hemvist på enheten trafik & mobilitet. Tillsammans är vi sju ingenjörer, varav fem arbetar med trafikfrågor och två i tidiga skeden, och tre MM-coacher som arbetar med beteendepåverkan för ett mer hållbart resande. Tillsammans arbetar vi för att utveckla verksamheten och Lunds kommun.

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare inom tekniska förvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2021 (1 sept-31dec).

I din roll som studentmedarbetare kommer du att arbeta nära enhetens MM-coacher. Vi har i första hand en utåtriktad verksamhet, där vi jobbar uppsökande mot företag, skolor och allmänhet för att försöka få till en beteendeförändring mot ett mer hållbart resande, med minskad bilanvändning och minskade utsläpp. I uppdraget ingår att skapa underlag och material som kan användas i pågående projekt och kampanjer. Det innefattar exempelvis målgruppsanalyser, intervjuer, reportage, foto, grafiska uttryck och framtagande av informationsmaterial.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp med journalistik, kommunikation eller media som ditt huvudämne.
Du tycker det är kul att skapa uttryck i såväl text som bild, och anpassa materialet för att nå olika målgrupper. Det är meriterande om du även har praktisk erfarenhet av t.ex. formgivning, text, film och bilder till webb och sociala medier.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17/5!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2021
Sista datum: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-17

Referensnummer

2021/408

Kontaktperson(er)

Anna Karlsson, 0705-796976

Facklig(a) företrädare

Anders Söderberg, Vision, 046-3595551

Tillbaka till lista