Vikarierande samhällsvägledare

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen hjälper medborgare i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service.

Nu söker vi en vikarie för att förstärka vår verksamhet från juni-december 2021.

 

Arbetsuppgifter

Som samhällsvägledare på medborgarcenter hjälper och vägleder du medborgare i alla kommunens verksamhetsområden. Det kan till exempel handla om förskoleplaceringar, bygglov eller försörjningsstöd. Telefonen är den viktigaste kontaktvägen, men du tar också emot besökarna i Kristallens reception. För att hitta information om kommunens verksamhet och för att registrera ärenden använder du olika ärendehanteringssystem, ofta parallellt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, men högskoleutbildning (kan vara pågående) är meriterande.

- har erfarenhet av servicearbete och gärna av telefoniarbete.

- har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Om du kan något av våra minoritetsspråk, teckenspråk eller något annat språk är det välkommet.

- känner dig bekväm med att arbeta i olika digitala system, till exempel ärendehantering- och e-tjänstsystem.

Vi värdesätter också ett samhällsintresse och god allmänbildning.

 

Egenskaper

Som person tycker du om att möta och hjälpa andra människor och du strävar efter att alltid ge ett gott bemötande. Du är stabil och klarar av att hantera möten också med människor i utsatta situationer.

Att svara i telefon många timmar i sträck kräver uthållighet och stresstålighet, samtidigt som du är noggrann och klarar av att följa rutiner. Du har en positiv attityd, fokuserar på att lösa problem och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan så fort du kan!

  Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-06-09
Sista datum: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-29

Referensnummer

2021/406

Kontaktperson(er)

Cecilia Schön, 046-359 47 31

Marie Wirstedt, 046-359 35 06

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, 046-359 70 39

Tillbaka till lista