Legitimerad lärare mot fritidshem

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Håstad skola är en liten skola med 64 elever i årskurserna F-3. Håstad ligger ca 1 mil norr om Lund och ca 10 min med tåg till Örtofta som ligger 900 m från skolan.

Skolan som är byggd 1875 är den äldsta skolan i Lund med all sin charm.

Lund är en erkänt bra utbildningskommun! Inom förskola, fritidshem och skola i Lunds kommun arbetar välutbildad och engagerad personal för att ge kommunens barn och ungdomar de bästa förutsättningarna till ett livslångt lärande. Att arbeta i Lunds kommun innebär att du blir en del av en organisation i ständig utveckling och framåtrörelse!

Våra medarbetare är vår absolut viktigaste resurs och vi värdesätter dig för just din unika kompetens och erfarenhet. På Håstad skola arbetar all personal tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas.

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog har du huvudfokus mot fritidshemsverksamheten.

I uppdraget ingår att samverka med övriga pedagoger i arbetslaget såsom lärare och fritidspedagog där dina personliga kompetenser används utifrån elevernas behov. Du arbetar utifrån läroplanen och Skolverkets allmänna råd för fritidshem och omsätter dem till meningsfullt lärande för eleverna.

Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt samt bidrar till en optimal lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad fritidspedagog och din dröm är att arbeta på en liten skola.

För tjänsten krävs att du är behörig fritidspedagog eller grundlärare mot fritidshem samt att du har ett stort IKT-intresse och vana av att använda dig av digitala hjälpmedel i undervisningen. Du är en naturlig och trygg ledare i lärmiljön och du bemöter din omgivning med respekt, lyhördhet och nyfikenhet. Du har höga förväntningar och ställer tydliga krav på varje elev. Du bidrar till att varje elev utvecklas - får kunskap, drivkraft och motivation. Att samverka med andra faller sig naturligt och du har förmåga att kommunicera - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Som person är du lösningsfokuserad och har en positiv inställning till skolutveckling och till att lära av varandra. Du är väl förtrogen med styrdokumenten för fritidshemmen och har god förmåga att omsätta läroplanens och skollagens innehåll till praktik. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Dokumenterad god samarbetsförmåga är ett krav.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-14

Referensnummer

2021/388

Kontaktperson(er)

Enikö Bernat, 046-3594983

Enikö Bernat

Facklig(a) företrädare

Zarko Isaevski, Lärarförbundet, 0722269302

Tillbaka till lista