Stödpedagog till Jordabalksvägen 70

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Jordabalksvägen är en gruppbostad där det bor 6 brukare i 30-55 årsåldern. Personerna som bor på enheten har olika funktionsvariationer så som lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism. Enheten stöttar också 3 brukare i ordinärt boende som bor geografiskt nära enheten. Jordabalksvägen ligger på Norra Fäladen med närhet till busshållplats, vårdcentral och mataffär.
Du kommer att få möjlighet att tillsammans med brukare och anhöriga/företrädare att skapa förutsättningar för ett självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga. I verksamheten finns också andra pedagoger som du kommer att ha ett nära samarbete med.

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog förväntas du planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter tillsammans med arbetslaget så att brukarna får det stöd de behöver. I din roll ingår att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Du stimulerar till full delaktighet i samhället efter individuellt satta mål i samverkan med eventuella anhöriga och gode män/förvaltare. Du förväntas samverka med olika aktörer och nätverk som är viktiga utifrån den enskildes behov.

Stödpedagogen stöttar kontaktmän på enheten i att utveckla ”huret” i genomförandeplaner samt metodplaner. Du ska vara en drivande kraft i det lågaffektiva bemötandet på enheten med fokus på brukarens självbestämmande och delaktighet. Rollen innebär också att bidra till utveckling och komma med idéer kring det pedagogiska arbetet. Det krävs det att du har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik  och alternativa kommunikationssätt. I tjänsten ingår att arbeta som en del av arbetslaget där sedvanligt arbete i gruppbostad förekommer.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har godkända betyg från Vård-och omsorgsprogrammet,

Barn-och fritidsprogrammet eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska också ha en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättningar.Schemalagd arbetstid Dag/ Kväll/ Varannan helg


Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1/9 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-18

Referensnummer

2021/385

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423

Amanda Virtanen Enhetschef, 046-3597269

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 010-4427936

Tillbaka till lista