Stödassistent på Asks väg 17

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På gruppbostaden Asks väg bor 5 brukare och en brukare i servicelägenhet i närområdet.
Brukarna har ett omfattande behov av stöd och därför värdesätts pedagogiska kunskaper högt inför tillsättning av tjänsten.
Har du erfarenhet av arbete i situationer som kan upplevas som fysiskt eller psykiskt utmanande är detta en stor merit.
På Asks väg arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som
Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet,

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.


• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
• Datorvana
• Strukturerad
• Skapa goda relationer
• Vara flexibel

Erfarenhet krävs.

Körkort krävs

Schemalagd arbetstid, dag/kväll/varannan helg/ jour

Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

 

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-30

Referensnummer

2021/378

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423

Ulf Palo Stärner Enhetschef, 046-3598987

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 010-4427936

Tillbaka till lista