Enhetschef för enheten scener

Kultur- och fritidsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Inom verksamhet Kultur finns Kulturskola, Lunds Konsthall, en stab med ansvar för bland annat kultur för barn och unga samt resurssättning av det fria kulturlivet, samt enheten scener. Enheten driver och bemannar anläggningarna Stadsteatern, Folkparken och Stenkrossen. Enheten arbetar även med produktion och teknik kopplat till andra anläggningar, samt arrangemang i det offentliga rummet eller digitalt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du första linjens chef för enheten scener. Enhetschefen har budget- och arbetsmiljöansvar för enhetens verksamhet och personal, samt ansvarar för schemaläggning, planering och arbetsfördelning inom enheten.

Enhetschefen är underställd kulturchefen och ingår i dennes ledningsgrupp. Enhetschefen har även ett nära samarbete med kommunens bolag Visit Lund, där många arrangemang genomförs i samarbete mellan bolaget och enheten scener.

Enheten är i sin nuvarande form relativt nybildad, och ett viktigt uppdrag för enhetschefen är att, tillsammans med ledning och medarbetare, utarbeta nya arbetssätt och rutiner för att möta den förändrade verkligheten. Det kräver uthållighet, kreativitet och förändringsvilja.

Vi söker dig som

har utbildning eller minst tre års arbetserfarenhet inom scenproduktion eller motsvarande, samt minst sex månaders erfarenhet som chef. Det är meriterande med utbildning i ledarskap samt erfarenhet från offentlig sektor, allra helst från arbete i kommun.

Du har goda kunskaper i de speciella förutsättningar som råder inom kulturproduktion, och kan se helheten från ax till limpa i komplexa produktioner och projekt. Du kan planera, leda och fördela arbetet men även själv rycka in och vara operativ när det behövs. Du är kvalitetsmedveten och strävar mot en hög leveransnivå i allt du gör.

Eftersom mycket av arbetet sker i samverkan med externa aktörer ställs höga krav på din samarbetsförmåga.

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-23

Referensnummer

2021/375

Kontaktperson(er)

Mårthen Mirza, 046-359 51 67

Facklig(a) företrädare

Iréne Björkund, Vision, 046-359 83 28

Tillbaka till lista