Skolpsykolog

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Fågelskolan är belägen i Lunds västra delar och ingår i Utbildningsområde 7. Vi är en F-9 skola med en integrerad Grundsärskola. Vi har ca 560 elever, varav ca 45 är inskrivna i Grundsärskolan.

Fågelskolan deltar just nu i ett större samarbete med Skolverket och Linnéuniversitetet inom ramen för samverkan för bästa skola. I detta samarbete arbetar vi med kunskapsutvecklande arbetssätt med fokus på språkutveckling. Utvecklingsarbetet varvas med heldagar tillsammans med forskare från Linnéuniversitetet och kollegialt lärande där alla skolans pedagoger deltar aktivt varje vecka.

Det är roligt och stimulerande att arbeta på Fågelskolan och det råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga pröva nya idéer och tankar.

På Fågelskolan har vi 2 socialpedagoger som arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande med trygghet och trivsel. Vi har även ett starkt elevhälsoteam, som nu behöver ökas upp med dig som skolpsykolog.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är förlagd på Fågelskolan, som är en F-9 skola med grundsärskola. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, specialpedagog, kurator och skolledning.

I arbetet som skolpsykolog utreder du elevers behov och planerar insatser tillsammans med rektor och elevhälsoteamet, vårdnadshavare och elev. Arbetet innebär också att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna. Ditt uppdrag innebär även kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård. Du har en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga deltagare i elevhälsoteamet.

Du erbjuds en bred och varierad tjänst där du har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och utveckla egna intresseområden i linje med verksamhetens behov.

Som psykolog ingår du i ett nätverk med andra skolpsykologer inom kommunen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet från grundsärskolan.

Vi förutsätter att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt, dels för att kunna samarbeta med externa myndigheter och dels i sammanhang som kräver utredningar inom skolan. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i PMO . Vi söker dig som har lätt att samarbeta med såväl personal, elever som föräldrar. Vi förväntar oss att du är trygg i arbetet med elever.

Eftersom tjänsten är både i grund- samt i grundsärskolan har du förmåga att strukturera ditt arbete och arbetsleda dig själv. Du måste kunna prioritera arbetsuppgifter och leverera inom given tidsram.

Vi söker dig som vill ta aktiv del i skolans och elevernas utveckling, är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete som skolpsykolog och intresse för, eller erfarenhet från grundsärskolan är meriterande.

Planerade intervjutider är 1/6 samt 2/6. 

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-08-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Referensnummer

2021/373

Kontaktperson(er)

Åsa Söderberg, rektor, 046 359 7524

Eva Nilsson, utbildningschef , 046 359 7525

Facklig(a) företrädare

Babe Strömberg, psykologförbundet., 0721998637

Tillbaka till lista