Specialpedagog/speciallärare på Håstad skola

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Håstad skola är en liten skola med 64 F-3 elever. Håstad ligger ca 1 mil norr om Lund och ca 10 min med tåg till Örtofta som ligger 900 m från skolan.
Skolan som är byggd 1875 är den äldsta skolan i Lund med all sin charm. 

Lund är en erkänt bra utbildningskommun! Inom förskola, fritidshem och skola i Lunds kommun arbetar välutbildad och engagerad personal för att ge kommunens barn och ungdomar de bästa förutsättningarna till ett livslångt lärande. Att arbeta i Lunds kommun innebär att du blir en del av en organisation i ständig utveckling och framåtrörelse!

Våra medarbetare är vår absolut viktigaste resurs och vi värdesätter dig för just din unika kompetens och erfarenhet. På Håstad skola arbetar all personal tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare kommer du att arbeta aktivt med kunskaper och färdigheter tillsammans med elever i behov av särskilt stöd. Du arbetar med pedagogiska kartläggningar av den pedagogiska miljön kring dessa elever och ges stora möjligheter att utveckla och leda gruppens pedagogiska utvecklingsarbete. Inom ramen för uppdraget driver du ett aktivt inkluderingsarbete i alla frågor, särskilt avseende elever med behov inom det neuropsykiatriska området.

Du arbetar för att eleven ska känna sig så delaktig och självständig som möjligt i alla sammanhang. Som specialpedagog/ speciallärare hos oss har du  ett nära samarbete med pedagogerna där ni tillsammans hittar olika vägar att föra arbetet med särskilt stöd och extra anpassningar framåt. Förutom undervisning ingår även handledning till lärare och elevassistenter, liksom kartläggningsuppdrag och uppföljning enligt styrdokumentens inriktning. Du bistår med hjälp i utvecklingsplaner och åtgärdsprogram. Du är involverad i överlämning och uppföljning vid övergångar mellan stadier och andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare är också en viktig del i ditt uppdrag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare. Lärarexamen för grundskolan och kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är meriterande. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som speciallärare och har en bred erfarenhet av att tillgängliggöra den pedagogiska miljön samt inkluderingsarbete gällande elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vidare är du förtrogen med vanligt förekommande test- och analysverktyg inom det specialpedagogiska området, såväl som med kompensatoriska hjälpmedel. Som person är du engagerad och förtroendeingivande, med ett stort intresse för elevhälsa och skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Du är inte rädd för att testa nya vägar och vågar misslyckas ibland. Uppdraget genomsyras av ett nära arbete tillsammans med kollegor i elevhälsoteamet, pedagoger och vårdnadshavare och därför är det viktigt att du har mycket lätt för att samarbeta. Likaså krävs en mycket god kommunikationsförmåga, dels för att skapa fungerande relationer med elever och vårdnadshavare men också för att kunna handleda och utbilda skolans pedagoger och elevassistenter.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: månadslön
Tillträde: 2021-08-09

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-14

Referensnummer

2021/345

Kontaktperson(er)

Enikö Bernat, 046-3594983

Facklig(a) företrädare

Zarko Isaevski, 072-2269302

Tillbaka till lista