Trafikingenjör

Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Lunds kommunen satsar på att ligga i framkant, bland annat när det gäller innovation, hållbarhet och hållbar mobilitet. Tekniska förvaltningen ser till att satsningarna blir verklighet, och systemen för fotgängare, cyklister och kollektivtrafik utvecklas, ambitionen att skapa attraktiva hållbara stadsmiljöer och gaturum, som människor gärna färdas och vistas i. I arbetet har gatu- och trafikavdelningen en central roll.


Om arbetsplatsen


Gatu- och trafikavdelningens verksamhetsområde är brett. Alltifrån drift och underhåll av gångvägar, cykelvägar, gator och torg, ombyggnad eller nybyggnad av dagens transportsystem, trafikreglering, tillståndsgivning, trafikteknik, trafikplanering, mobility management, uppföljning och till medverkan i stadsutvecklingsprojekt och detaljplaneprocesser. Du kommer ha din hemvist på enheten Trafik&Mobilitet. Tillsammans är vi sju ingenjörer, varav fem arbetar med trafikfrågor och två i tidiga skeden, och tre MM-coacher som arbetar med beteendepåverkan för ett mer hållbart resande. Vi är ett kompetent och bra gäng med god sammanhållning. Tillsammans arbetar vi för att utveckla verksamheten och Lunds kommun.

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör kommer du att arbeta med uppföljning och analyser av trafik- och resandeutveckling i Lunds kommun, bullerfrågor från vägtrafiken, utveckla och driva kommunens program för trafiksäkerhet, genomföra trafikolycksanalyser och trafikutredningar, handlägga trafikärenden, ta fram beslutsunderlag till tekniska nämnden, och i olika sammanhang vara rådgivare i trafikfrågor. Arbetsuppgifterna är omväxlande och kommer utvecklas över tid. Du kommer ha många kontakter. Allmänheten, samarbeten med kollegor i den kommunala organisationen, med externa intressenter och myndigheter kommer vara en del av din vardag.

Vi söker dig som


är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning trafikteknik och trafikplanering, har erfarenhet inom dessa områden. Vi ser att du är bred i din trafikkompetens, och har god förståelse för olika trafikantgruppers krav och behov, och kan göra kloka avvägningar i förhållande till de målsättningar som kommuner har beslutat. Du behöver vara bra på att samarbete och lyssna och uttrycka dig väl i tal och skrift.Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-15

Referensnummer

2021/330

Kontaktperson(er)

Anna Karlsson, 0705-796976

Facklig(a) företrädare

Anders Söderberg Vision, 046-359 55 51

Tillbaka till lista