Grundlärare i fritidshem F-3

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Gunnesboskolan är en F-9 skola med ett fritidshem för F-3. Fritidshemmet är organiserat årskursvis, vilket betyder att varje årskurs är en fritidshemsavdelning F, 1, 2 och 3.  På Gunnesboskolan arbetar vi aktivt för att alla barn ska känna sig trygga. Fritidshemmet kompletterar förskoleklassen och skolan. I fritidshemmet ges lek och skapande verksamhet i olika former stort utrymme. Fritidshemmet bidrar också till att barnen i samspel med kamrater och vuxna utvecklar sin sociala kompetens.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två pedagoger till vår verksamhet.

Tjänst 1

Du ska planera, genomföra och utvärdera undervisningen i skolans fritidshem. Utveckla och ansvara för det pedagogiska arbetet för en mindre grupp elever under skoltid. Du kommer att arbeta tillsammans i arbetslag med andra pedagoger med placering på Gunnesboskolan. Som grundlärare i fritidshem hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer.

Tjänst 2

Du ansvarar – tillsammans med en kollega – för att driva ett av våra fyra fritidshem med planering, genomförande och utvärdering. Detta görs givetvis i enlighet med mål och centrala innehåll i Läroplan för fritidshemmet, samt utifrån våra lokala riktlinjer och planer. Du kommer att arbeta både i klass och på fritidshemmet. Du förväntas kunna hålla i egna lektioner samt att i såväl skola som fritidshem kunna arbeta både ensam och tillsammans med en eller flera kollegor. 

Du behöver vara bekväm med att planera egna projekt, lektioner och teman samt ta ansvar för din avdelningsplanering tillsammans med kollega, samverka med läraren i klassen och vara delaktig i den gemensamma och övergripande planeringen för samtliga fyra fritidshem på skolan. Du bidrar i det systematiska kvalitetsarbetet på enheten. 

Dokumenterad erfarenhet med elever inom NPF ser vi som meriterande.

Vi söker dig som

Är utbildad grundlärare med inriktning mot fritidshem eller motsvarande och är insatt i skolans och fritidshemmets uppdrag och kan driva verksamheten med utgångspunkt i läroplanen samt det systematiska kvalitetsarbetet.

Vi vill att Du har förmåga av att anpassa för att eleverna ska lyckas i sitt skolarbete, uppmuntrar dem till att fortsätta vara kreativa och nyfikna. Du ska vara stresstålig och se arbetet som en härlig utmaning. Viktigt för oss är att man ser barnen i ett heldagsperspektiv. 

Självklart är du positiv, kan jobba både enskilt och i lag samt tar ansvar för både din del och helheten med det du arbetar med. Detsamma gäller för kontakt med vårdnadshavare och andra du kommer i kontakt med i ditt arbete.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Rekryteringen sker löpande.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: 2021-08-09

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Referensnummer

2021/288

Kontaktperson(er)

Anna Barjosef, 046-359 3124

Tillbaka till lista