Socialsekreterare vid polisen

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Socialförvaltningen i Lund har en lång tradition av ett nära och uppskattat samarbete mellan socialförvaltningen och polisen. Lund var faktiskt i slutet av 1980-talet först ut i Sverige med att ha socialsekreterare placerade hos polisen. Utifrån ekonomiska förutsättningar så omfördelades resurser för cirka två år sedan och tjänsten på polisen drogs in. Nu är vi redo att göra en nystart och söker därför två erfarna socialarbetare som vill vara socialförvaltningens ansikte utåt och främsta samarbetslänk mot polisen i Lund.

Tjänsterna kommer tillhöra socialförvaltningens Mottagningsenhet, som är vägen in till socialtjänsten i Lund.

Din arbetsplats blir delad mellan polishuset i Lund och Kommunhuset Kristallen. Verksamheterna ligger endast fem minuters promenad från varandra och båda ligger i direkt anslutning till centralstationen i Lund.


Vi tillämpar flextid och subventionerad friskvård.


Arbetsuppgifter

Tjänsterna kommer ha ett brett fokus mot hela socialtjänstens målgrupp men också en tydlig inriktning på ett brottsförebyggande arbete när det gäller barn och unga. Därför önskar vi att du har gedigen kunskap om socialtjänstens uppdrag och gärna har prövat på flera delar av socialt arbete. Framför allt krävs god kännedom om myndighetsutövning avseende barn och unga under 18 år då en del av dina arbetsuppgifter kommer vara att närvara vid förhör, göra förhandsbedömningar samt att skriva yttranden. Du kommer också ansvara för påföljden Ungdomstjänst inklusive samtalsdelen. I andra ärenden kan det bli aktuellt att informera brottsutsatta eller misstänkta om vilken stöd och hjälp som finns att få i socialförvaltningens olika verksamheter. Du kommer att vara socialtjänstens representant i olika forum som till exempel SIG (sociala insatsgrupper) och MBU (människan bakom uniformen).

Du bör gilla ett arbete med flera olika samarbetsytor och på ett enkelt sätt kunna kommunicera socialtjänstens uppdrag för utomstående. Du har tillgång till stöd från chef, men då arbetsplatsen delvis är placerad på polisstationen behöver du också vara trygg i att leda dig själv och att kunna samarbeta med din närmsta kollega.

Honnörsord för de två nya tjänsterna är: samverkan, service, handlingskraft, bred kompetens, prestigelös, flexibel, kreativ, länk, välkänd och kunnig.

Vi söker dig som

- har bred kunskap om socialtjänstens uppdrag och är uppdaterad när det gäller relevant lagstiftning
- har ett trevligt bemötande och en god förmåga att samarbete och att kommunicera
- utmanas av att hitta nya lösningar och kan bidra med kreativa idéer då det är en verksamhet under uppbyggnad
- är trygg i din arbetsroll och självständigt kan göra bedömningar
- har en god förmåga att uttrycka dig både i skrift och tal
- har erfarenhet av att arbeta i Procapita

Krav: Socionomexamen, erfarenhet krävs. Meriterande är att ha arbetet med myndighetsutövning främst inom området barn och unga, men också inom flera delar av socialtjänsten. Körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Frågor om tjänsten besvaras under v 14 av Sara Petersson, p g a semester.


Välkommen med din ansökan!

 Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön.
Tillträde: 2021-09-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-18

Referensnummer

2021/279

Kontaktperson(er)

Karin Thornquist, 046-3596627

Sara Petersson, 046-3594587

Facklig(a) företrädare

Gregorio Macario, SSR, 046-3598249
Anna Nilsson, Vision, 046-3595130

Tillbaka till lista