Handläggare till kulturstaben

Kultur- och fritidsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.  

Inom verksamhet Kultur ingår Kulturskolan, Lunds Konsthall, anläggningarna Stadsteatern, Stenkrossen och Folkparken samt en stab som är underställd kulturchefen. Inom staben arbetar vi strategiskt med resurssättning av det fria kulturlivet genom bidrag och stöd, utvecklingsarbete och arbete med kultur för barn och unga.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kulturhandläggare till kulturchefens stab, som blir en nyckelfunktion inom flera av våra huvudprocesser. I arbetet ingår administration kopplad till musikcheckssystemet, bokning, kontakter och administration koppat till kultur i skola och förskola samt administrativt stöd och handläggning kopplat till verksamhetens övriga stödformer och verksamheter. Kulturhandläggaren ingår i kulturstödsgruppen och samverkar nära med utvecklingsstrateg, kulturutvecklare och övriga medarbetare i staben.

I rollen ingår många administrativa arbetsuppgifter, men även många interna och externa kontakter och att hålla sig a jour med verksamhetsområdet. De administrativa uppgifterna omfattar bland annat bokning, fakturahantering, utbetalningar, ärendehantering, uppdatering av hemsida och informationsmaterial samt viss elevadministration inom musikchecken.

Vi söker dig som

har bred erfarenhet och kunskap inom kulturområdet och offentlig administration samt kunskap om civilsamhället och dess aktörer och förutsättningar. 

Du har högskoleutbildning inom kulturområdet eller annan utbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant och likvärdig.

Du har en mycket god administrativ förmåga och vana av att självständigt organisera ditt arbete och skapa struktur i din vardag. Du är flexibel, och klarar av att hantera många olika arbetsuppgifter under en dag. 

Mycket av arbetet sker inom olika digitala system, och du behöver ha en digital mognad och förmåga att sätta dig in i nya system när arbetet kräver det.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt vilket kräver såväl god samarbetsförmåga som god kommunikativ förmåga. Du har gott omdöme, är lyhörd, samarbetsinriktad och bekväm med att både jobba nära dina kollegor och att jobba självständigt.

Meriterande kunskaper är kännedom om kulturutbud för barn och unga samt erfarenhet av ekonomiadministration.

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-25

Referensnummer

2021/273

Kontaktperson(er)

Mårthen Mirza, 046-359 51 67

Tillbaka till lista