Skolbibliotekarie

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Polhemskolan är Sveriges näst största gymnasieskola med ca 2 600 elever fördelade på samhällsvetenskaps-, naturvetenskaps-, teknik-, ekonomi-, hantverksprogram (frisör), fyraårigt samhällsvetenskapsprogram samt språkintroduktion. Skolan har spetsutbildning i fysik och matematik samt profil inom idrott och hippologi. Läs mer på vår hemsida: www.lund.se/polhem

Arbetsuppgifter
Biblioteket är en viktig och välbesökt del av Polhemskolan och som bibliotekarie arbetar du tillsammans med den pedagogiska personalen för att förmedla litteratur och kunskap kring hur man söker information. Du undervisar i informationssökning och källhantering enligt den handlingsplan som finns och du är med och vidareutvecklar och förbättrar verksamheten. Tillsammans med dina kollegor i biblioteket ansvarar du för inköp och tillgängliggörande av medier. Skolan använder G Suite samt Vklass och bibliotekssystemet är Book-IT. Biblioteket har en egen site i G Suite som du är med och ansvarar för. Biblioteket boktipsar via ett eget Instagramkonto. Du ingår i ett nätverk tillsammans med de andra gymnasiebiblioteken i kommunen. I biblioteket arbetar tre bibliotekarier och en biblioteksassistent och vi har dessutom hjälp med bokuppställning.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat som avser perioden 2021-08-05--2022-06-16.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Då du på olika sätt bedriver undervisning, ska du trivas med att prata inför grupper och ha förmåga att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du tycker om att arbeta med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov. Erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet är meriterande. Du ska ha god litteraturkännedom och gärna erfarenhet av/intresse för olika digitala uttryckssätt. 

Vi lägger ytterst stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du:

  • är kreativ och en problemlösare
  • har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
  • har hög social kompetens och är stresstålig
  • är självständig och initiativrik
  • har vana av att driva projekt

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-08-05

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-29

Referensnummer

2021/268

Kontaktperson(er)

Torbjörn Persson Hanö, 046 3597311

Tillbaka till lista