Textil- och bildlärare

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Inbäddad i grönska i S Sandby  ligger Uggleskolan. Skolan är en tvåparallellig F-6 skola med ca. 300 elever och 40 anställda. Det som kännetecknar skolan är en god trivsel bland elever och personal. Vi jobbar för en tydlig grundstruktur på hela skolarbetet, att alla elever är allas elever, ett helhetsansvar för mentorerna och ett relationellt synsätt.  Under många år har vi jobbat aktivt med våra lärmiljöer utifrån NPF.  Vidare jobbar vi aktivt med att utveckla våra rastaktiviteter för att även under rasterna erbjuda våra elever meningsfulla och lärande aktiviteter. Du tar dig enkelt till skolan med både buss och bil. Från Lund tar det 20 minuter med kollektivtrafiken och från Malmö 40 minuter. 

Arbetsuppgifter
Här får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande undervisning och lärande. Du arbetar i arbetslag och samarbetar med kollegor inom dina egna ämnen och i övrig ämnesövergripande undervisning. Vi jobbar hela tiden med att utveckla vårt arbetssätt. I tjänsten ingår även ansvar för eleverna i arbetslaget och specifikt för mentorseleverna. Du ser modern teknik som ett självklart val i din roll som pedagog och du använder IKT som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Du följer dessutom forskning samt utveckling och för in detta i din undervisning. Du har god förmåga att bygga goda relationer med såväl elever som med kollegor och vårdnadshavare. Du är strukturerad och arbetar systematiskt och lösningsfokuserat.

Vi söker dig som
Legitimerad lärare med behörighet i textilslöjd och/eller bild för år 3-6. Du bidrar till att skapa ett positivt klimat som stimulerar inlärning. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Det är viktigt att du kan bygga upp förtroende och bidra till att eleverna når uppsatta mål. All personal och eleverna i åk. 4-6 har tillgång till en egen läsplatta eller dator vilket gör att du behöver goda datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid din grundläggande inställning till elevers olika förutsättningar att lära, där du ser positivt på att anpassa undervisningen till olika individers behov och förutsättningar. Som person är du positiv, samarbetsvillig, lösningsfokuserad, självständig och har höga ambitioner gällande kvalitet. Vidare ser vi även att du har erfarenhet av arbetet med NPF och lärmiljöer.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 210806

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-25

Referensnummer

2021/263

Kontaktperson(er)

Lars Lundgren, 046-3597966

Facklig(a) företrädare

Åsa Langréus, Lärarförbundet, 046-3597738

Tillbaka till lista