IKT-pedagog/IKT-samordnare

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vår samordnande IKT-pedagog går till nytt uppdrag och lämnar därmed möjlighet för dig som är redo att bli en del av vårt team. 

Tre skolor, Tunaskolan, Mårtenskolan och Tunaskolan grundsärskola, bildar den gemensamma bas du arbetar i. Tunaskolan är en F-9-skola. På skolan går ca 760 elever. På Tunaskolan grundsärskola är idag 50 elever mottagna. Mårtenskolan ligger 2 km bort och har ca 280 elever. På Mårtenskolan har du en IKT-pedagogkollega.

Våra elever har en synnerligen hög studiemotivation och lyckas också väl i sin kunskapsutveckling. Vi arbetar utifrån att elevens inflytande över sin utbildning är en stor påverkansfaktor och lyssnar därför på våra elevers upplevelser och uppfattning om den utbildning vi erbjuder. Inte bara är det en framgångsfaktor utan det är också mycket roligare.

Hos oss grundar sig hela verksamheten i arbetet för elevens utveckling mot dennes maximala potential. I detta arbete spelar du som IKT-pedagog en mycket stor roll. Ditt arbete är helt avgörande för att vi ska lyckas. 

Arbetsuppgifter

Som IKT-pedagog har du en hemvist på Tunaskolan men du rör dig mellan verksamhetens olika delar. Du arbetar både med elever och med personal och driver vår digitala utveckling. Du ingår i olika samarbetsformer såsom skolledargruppen, specialpedagogteamet och skolutvecklingsgruppen. utöver detta samarbetar du med skolbibliotekarie, skoladministratör, schemaläggare och du har även stöd och samarbete med IKT-pedagogkollega i verksamheten, områdets IKT-strateg och områdets nätverksgrupp. Det finns också centrala stöd- och supportfunktioner att tillgå.

Du arbetar operativt i våra verksamheter och genom att stödja, handleda och utbilda utvecklar du kollegornas och elevernas digitala kompetens, de pedagogiska frågorna och arbetet kopplat till digitaliseringen. Med din kompetens och dina kunskaper kring skolans och pedagogernas uppdrag arbetar du utifrån ett F-9 perspektiv där alla är lika viktiga. 

Vi tänker att du som IKT-pedagog förmår att använda dina ledaregenskaper och lyssnar samtidigt som du lär för att därefter leda verksamhetsutveckling tillsammans med skolutvecklingsgruppen. 

Vi söker dig som

Vi letar efter dig som vill arbeta med människor och som besitter goda kunskaper kring digitaliseringens påverkan, kraft och effekter i undervisningen.

Utifrån ett organisationsperspektiv ser du digitaliseringens fördelar och stöttar skolledarna i deras arbete med att leda digitalt. Kartläggning och analysförmåga är viktiga kompetenser för detta uppdrag då vi vill se digitalisering i vårt systematiska kvalitetsarbete. Du är en mycket viktig funktion för skolledningen och deltar aktivt i resonemang för en effektiv organisation och för elevens bästa.

Att du har kommit långt i din digitala kompetens är en förutsättning. Du har huvudansvar för att våra elever får tillgång till de digitala verktyg som behövs för att säkerställa att eleverna har rätt förutsättningar i sin kunskapsutveckling. I det ingår att ha en överblick över vilken utrustning som finns och hantera dem i våra befintliga system men också att utgöra ett tekniskt stöd, felsöka, laga och lämna för reparation. Du kommer också att ha behörighet att hantera och administrera många av skolans digitala system.

Du kommer att lyssna in behov, ta fram lösningar och rådge kring appar och tjänster, utifrån pedagogiskt värde, risker och personuppgiftshantering. Här ingår också fortbildning och workshops så att pedagogerna kommer igång med användning av dem. Ibland kan det innebära att ta fram informationstexter eller filmer. 

Du har en högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning IT och/eller pedagogik. Har du någon kompletterande utbildning med inriktning IT och/eller pedagogisk är det meriterande. Du är van vid att arbeta i ett större sammanhang och hanterar parallella processer med många kontakter med ett lugnt sinne.

Du som person är prestigelös, lyhörd och lösningsfokuserad. Du är van att arbeta självständigt men har insikt i när det krävs samarbete med andra för att uppnå bästa resultat. Du ser människorna bakom tekniken. 

Att du har erfarenhet och certifiering inom Google och Apple är meriterande och önskvärt.

Du har goda kunskaper i aktuella tekniska plattformar samt kunskaper kring både hårdvara (iPads/Chromebooks/MacBooks och PC) och mjukvara inom både det administrativa och det pedagogiska området.

Glädje smittar. Därför är en positiv inställning till skolan, eleverna och kollegor grundläggande för oss.

Har vi väckt din lust att ta dig an uppdraget vi erbjuder? Välkommen då att söka tjänsten och kanske bli en del av vårt team. 

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 210801

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-25

Referensnummer

2021/259

Kontaktperson(er)

Ana-Maria Rodrigues Friede, 046 3594712

Tillbaka till lista