Familjebehandlare

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Du kommer att tillhöra Resursenheten Barn och Unga som är Socialförvaltningens öppenvård för barn och deras föräldrar. Resursenheten Barn och Unga består av 32 medarbetare, fördelade på olika team för olika insatser. Du kommer även att vid behov arbeta med övriga uppgifter på enheten och delta i verksamhetsutveckling. Arbete utanför kontorstid förekommer och du förväntas kunna arbeta något senare än kontorstid en kväll per vecka.

Arbetsuppgifter
Som familjebehandlare hos oss arbetar du med familjer med barn i åldrarna 0-18 år och förväntas kunna arbeta i hela ledet med alltifrån stödgrupper för barn och föräldrautbildningar till individuellt och familjeorienterat stöd både med och utan bistånd. Barnets situation står i fokus för våra insatser. Vi arbetar dels på uppdrag av vår utredningsenhet, och konstruerar, med uppdraget som grund, i samråd med familjen det stöd och den behandling de behöver. Vi arbetar också med insatser som erbjuds utan bistånd såsom stödgrupper för barn och kortare föräldrastödjande insatser enskilt eller i grupp. Själva arbetet med familjen kan sedan bestå i samtal med föräldrar, barn/ungdom, familjesamtal, praktiskt pedagogiskt stöd i hemmet, färdighetsträning, samspelsträning och nätverksarbete. Arbetet kan utföras hemma hos familjen, på skolan, i kommunens lokaler eller där det gör störst skillnad för familjen. Vi arbetar för att skapa en god allians och en tydlig genomförandeplan med mål från start och för att snabbt komma till förändringsarbete i familjerna. Arbete på kvällstid förekommer och du förväntas kunna arbeta en kväll per vecka.

Vi söker dig som
Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
Det är även meriterande med utbildning och praktisk erfarenhet av Marte Meo, Trygghetscirkeln, Cope, Komet, Familjeterapi steg 1, KBT steg 1, ACT, FFT och BiFF.
Du ska ha flerårig erfarenhet av psykosocialt förändrings- och behandlingsarbete.
Om du har erfarenhet som barngruppsledare och/eller erfarenhet av att hålla i utbildningar om föräldraskap räknar vi det som meriterande. Det är meritande om du har erfarenhet av samspelsbehandling, familjebehandling, praktiskt arbete i socialpedagogiskt syfte samt arbete inom öppenvård.
Du ska kunna hantera dator och smartphone för kommunikation via e-post, digitala möten, kalenderbokningar och journalföring.
Vi värdesätter särskilt språkkompetens i svenska, engelska och arabiska men det kan även vara meriterande med ytterligare språkkompetenser.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-06-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-18

Referensnummer

2021/220

Kontaktperson(er)

Peter Hagberg, enhetschef, 046-359 81 70

Camilla Nilsson, enhetschef, 046-359 91 24

Facklig(a) företrädare

Lars Öst (Vision), 046 – 359 55 77
Gregorio Macario (SSR), 046 359 82 49

Tillbaka till lista