HR-Konsult med fokus anställning, arbetstid och lönebildning

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Enhetens syfte är att stödja, driva och utveckla HR- och kommunikationsområdet utifrån de beslut som Kommunfullmäktige, Vård- och omsorgsnämnden och ledningen fattar. Enhetens mål är att HR- och kommunikationsperspektivet ska vara en naturlig del i alla processer och beslut och på så vis bidra till att äldre människor och personer med funktionsvariation ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Totalt inom enheten är vi 12 personer. Nu ser vi fram emot en ny kollega till vårt team. Vi har nära till skratt och alla bidrar vi till vår positiva stämning i gruppen. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Utifrån ett coachande förhållningssätt ger du ett kvalificerat stöd i både operativa och strategiska frågor inom samtliga HR-processer. Du är ett verksamhetsnära HR-stöd gentemot ett verksamhetsområde, just nu Boende LSS. Vi arbetar både på bredden och djupet, vi är generalister men har också en fördjupad kunskap inom specifika områden. Ditt specifika kunskapsområde rör anställning och arbetstid samt lönebildning. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens på enheten. Vårt arbetssätt genomsyras av samarbete och nätverkande i olika konstellationer, alltid med målbilden att leverera bästa möjliga stöd. Att ständigt skapa förutsättningar för chefer att växa och utvecklas i sina roller är en naturlig del i ditt arbete. Tillsammans bidrar vi till utveckling av vår enhet och våra HR processer.

Vi erbjuder dig ett utvecklingsorienterat och kvalificerat arbete på en engagerad HR-avdelning där vi tar tillvara våra olika kompetenser och lär av varandra. Inledningsvis kommer du, inom ditt fokusområde, att fortsätta det framgångsrika arbetet inom ”heltid som norm”, du vidareutvecklar lönebildningsarbetet samt hanteringen av LAS.

Aktuellt inom vår enhet just nu är att vi anställt en förhandlare som bland annat kommer att bidra med kunskap, klokhet och stöd främst inom arbetsrättsområdet. Vi håller också på att bygga upp en rekryteringsenhet som från och med hösten 2021 kommer att ansvara för all rekrytering inom Vård- och Omsorgsförvaltningen.

Läs gärna mer på lund.se vad vi som arbetsgivare erbjuder våra medarbetare.

Vi söker dig som

har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom HR, personalvetenskap eller beteendevetenskap/ alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du är van vid att arbeta med ett coachande förhållningssätt och har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som generalist inom HR, gärna från offentlig verksamhet. Det är meriterande om du har fördjupande kunskaper inom, och intresse av, lönebildning/löneöversyn, arbetstids- eller LAS frågor liksom om du arbetat med grupputveckling, gärna med hjälp av systemstöd från JobMatch.

  • Du är serviceminded, engagerad och mån om att nå resultat med hög kvalitet
  • Du är en kommunikativ och involverande person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer
  • Du fångar upp behov i organisationen och omsätter dem i handling
  • Du arbetar strukturerat, är effektiv och drivande
  • Du har god digital kompetens
  • Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift

Vi arbetar bland annat med Personec förhandling, WinLAS, Adato och Qlick View. Har du kunskaper inom dessa program är det meriterande.

Vi ser fram emot din ansökan.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-21

Referensnummer

2021/208

Kontaktperson(er)

Johanna Bredmar, HR- och Kommunikationschef, 046-359 82 42

Facklig(a) företrädare

Lars Öst, Vision, 046-359 55 77
Gregorio Macario, SSR, 046-359 82 49

Tillbaka till lista