Stödassistent till Fritidsgatan 4-6 i Södra Sandby

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Fritidsgatan 4-6 är en gruppbostad med 4 brukare. Inriktningen är psykiatri, autismspektrum och omvårdnad

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering.

I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som
Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet,

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda.

Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift

• Datorvana

• Strukturerad

• Skapa goda relationer

• Vara flexibel

Erfarenhet krävs.


Bra med körkort, men inget krav

Schemalagd arbetstid Dag / Kväll / Varannan helg

Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1/6 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-03-08

Referensnummer

2021/148

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423

Britt-Marie Karsten Enhetschef, 046-3596248

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 010-4427936

Tillbaka till lista