Två förrättningslantmätare

Stadsbyggnadskontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Inom stadsbyggnadskontoret och Lunds kommun går vi från vilja till handling. Vi lyssnar, lär och leder. Arbetar med tillit, har mod att testa nytt, engagerar alla medarbetare, utvecklar verksamheten, jobbar smart och tänker "Ett Lund".

Här finns goda möjligheter för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete i en förvaltning som bidrar till utvecklingen av Lund som en attraktiv och hållbar stad.

Stadsbyggnadskontoret finns i Kristallen, som ligger intill Lund C. Vi är cirka 100 medarbetare och består av fem avdelningar, strukturavdelningen, planavdelningen, bygglovsavdelningen, lantmäteriavdelningen och administrativa avdelningen.

Tjänsten som förrättningslantmätare är placerad på lantmäterimyndigheten, som finns i lantmäteriavdelningen, med chef och sex medarbetare. Enheten svarar för förrättningsverksamhet, myndighetsservice och mindre uppdragsverksamhet.

Vi förstärker nu lantmäterimyndigheten med två nya medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete i en förvaltning som bidrar till utvecklingen av Lund som en attraktiv och hållbar stad.

Som förrättningslantmätare arbetar du i första hand självständigt med handläggning av egna förrättningar av varierande komplexitet. Du arbetar med allt från ansökan via utredning, beräkning, kartframställning fram till beslut och registrering.

I arbetet ingår även rådgivning och service till andra verksamheter inom kommunen och till allmänheten. Som kommunal förrättningslantmätare medverkar du i hela plan- och byggprocessen, från planering till exploatering i nära samverkan med planarkitekter och bygglovshandläggare.

Då vi är en liten enhet kommer du att få arbeta brett med flera av de arbetsuppgifter som vi ansvarar för.

Vi söker dig som

är utbildad civilingenjör inom lantmäteri med inriktning mot fastighetsrätt eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi önskar att du har minst 4 års erfarenhet av yrket. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete i en kommun.

Du har stort engagemang, positiv inställning och bidrar till teamets goda samarbete. Du trivs att arbeta med fastighetsrättsliga frågor och utvecklar din kunskap kontinuerligt. Som förrättningslantmätare är du beslutsför, kvalitetsmedveten och kan hantera motstridiga intressen på ett objektivt och förtroendeingivande sätt. Du arbetar strukturerat, gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Du har lätt för att samarbeta och känner dig bekväm med att ha dialog i enskilda möten både med små och stora grupper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du trivs i en digital miljö och har lätt för att lära dig nya system och verktyg. Du skall ha god datorvana, bland annat kunna använda Officepaketet och ha erfarenhet av det svenska fastighetsdatasystemet.

 

 

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-03-21

Referensnummer

2021/145

Kontaktperson(er)

Erika Andersson, 046/359 59 01

Facklig(a) företrädare

Tilda Brage, Sveriges Ingenjörer, 046/359 57 50
Jannika Josefsson, Vision, 046/359 59 56

Tillbaka till lista