Specialpedagog till särskild undervisningsgrupp

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av fyra mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. Nu söker vi en specialpedagog med behörighet att undervisa i svenska, engelska och SO.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar efter målsättningen att varje elev ska återgå till den ordinarie undervisningen i grundskolan eller utveckla en god grund för framtida gymnasiestudier. Vi samverkar även med externa aktörer som till exempel socialtjänsten, Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) med flera. 

Tjänsten innebär att som specialpedagog undervisa elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta självständigt i en arbetsgrupp och ha stora möjligheter att påverka utformningen av skolarbetet. Verksamheten är förlagd till egna lokaler där arbetsgruppen ges möjlighet att ge eleverna undervisning i en lugn, trygg och välanpassad miljö.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har specialpedagogexamen och är legitimerad lärare i svenska, engelska och SO. Om du är legitimerad i fler ämnen är det meriterande. Erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är även meriterande. 

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är utvecklingsinriktad, ser varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt. Du vill arbeta med alla arbetsuppgifter som ingår i läraruppdraget och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Vidare använder du ett relationellt lärande som ett pedagogiskt redskap. 

Som person är du kreativ och lösningsfokuserad. Du är lugn och trygg i dig själv och trivs med att skapa ett gott samarbetsklimat med elever, medarbetare och föräldrar.

Erfarenhet krävs.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-03-14

Referensnummer

2021/140

Kontaktperson(er)

Thomas Erlandsson, 046-359 37 60

Facklig(a) företrädare

Tommy Lundstedt, 046-359 37 69

Tillbaka till lista