Dietist

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om tjänsten

Nu skapar vård- och omsorgsförvaltningen en helt ny tjänst som dietist, som en del av utvecklingen av förvaltningens måltidskoncept. Tjänsten har sitt uppdrag förvaltningsöverskridande men placeras organisatoriskt inom den befintliga restaurangorganisationen, som är en del av den öppna verksamheten inom Hemvård, rehabilitering och service för seniorer. Målet med tjänsten är att främja god hälsa för vår målgrupp, till exempel genom insatser inom området kost, nutrition och måltider.

Är du den engagerade dietist som vi söker? Brinner du, precis som vi, för att ta tillvara på brukarnas delaktighet?

Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete där du tillsammans med trevliga kollegor får möjligheten att utforma nya arbetsmetoder.

Arbetsuppgifter

Som dietist hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för brukarna att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt.

I arbetet kommer du att möta brukare med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd - både personer som har kommunala insatser och personer som klarar sig utan. Detta gör arbetet varierande och ställer krav på en bred kompetens och flexibilitet.

Du ansvarar för att:

- delta aktivt i verksamhetsutveckling och framtagandet av nya arbetsmetoder och riktlinjer

- fungera som en kunskapsresurs när det gäller att etablera, utveckla och bibehålla goda nutritionsrutiner

- informera, t.ex. genom att föreläsa och diskutera näringsrik mat och hälsa med brukare. Utifrån metoder som bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet, arbeta med att ge råd om kost och hur rekommendationer ska omsättas i praktiken.

- undersöka möjligheterna att skapa samverkan med det privata näringslivet för att öka tillgängligheten för äldre till det privata måltidsutbudet.

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, dagtid.

Vi söker dig som

Är legitimerad dietist med erfarenhet av arbete inom yrkesområdet, som kan arbeta självständigt och samtidigt ha förmågan att arbeta i team.

Du är lyhörd, engagerad och tar tillvara på brukarnas delaktighet. Du har god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi förutsätter att du har ett gott bemötande, är trygg i din yrkesroll och positiv till nya utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Då detta är en ny befattning i förvaltningen kommer du att driva utvecklingsarbete och vara med och utforma nya arbetssätt där du, genom att tillföra dietistens perspektiv, tar oss ett steg längre.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Ange löneanspråk
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-02

Referensnummer

2021/134

Kontaktperson(er)

Cecilia Voss Johansson, 046-359 7706

Tillbaka till lista