Utvecklingsinriktad och nyfiken enhetschef sökes till Myndighetsfunktionen

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Arbetsuppgifter

Myndighetsfunktionen söker en enhetschef som tycker det är viktigt med omvärldsbevakning samt intresse för lagstiftningen inom området. Du ser helheten från verksamhets- till brukarperspektiv. Som enhetschef är du direkt underställd myndighetschefen och leder en grupp biståndshandläggare och ett vårdplaneringsteam. Vi jobbar med att utreda behov, sätta individuella mål, besluta om insatser och med att följa upp våra beslut.

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC) och en viktig del av ditt uppdrag blir att förvalta och fortsätta att utveckla detta arbete. Att arbeta för hög kvalité med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat är något som motiverar dig. Arbetet ställer stora krav på dig som chef men det är något vi tror motiverar dig i ditt ledarskap. Myndighetsfunktionen arbetar enligt Lean.

Uppdraget som enhetschef hos oss handlar både om att hantera den operativa vardagen och att kunna vara drivande i strategiskt utvecklingsarbete. Du förväntas leda dina medarbetare, utveckla våra arbetssätt och arbeta mot våra
gemensamma mål. Ekonomi, personal, resursfördelning och arbetsmiljö ingår också i ditt ansvarsområde.


Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom SoL-området och god kännedom om lagstiftningen. Det är meriterande om du även har erfarenhet från myndighetsutövning inom LSS-området. Du arbetar med såväl strategiskt utvecklingsarbete som med operativt nära ledarskap där medarbetares utveckling är viktigt.


I rollen som enhetschef är det viktigt att du kan motivera, leda och utveckla såväl grupp som enskilda medarbetare. Du arbetar aktivt med individuella och gemensamma mål i enheten.

Myndighetsfunktionen ansvarar för förvaltningens processledning av digitaliseringsarbetet där kommer du få en viktig roll.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen som socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och god kännedom om lagstiftning inom området.


Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete som chef eller ledare. Det är meriterande om du har drivit utvecklings- och förändringsarbete. Självklart har du ett intresse för sociala frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av digitalisering inom verksamhetsutveckling. Du är trygg i ditt ledarskap samtidigt som du är strukturerad, organiserad och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, ser möjligheter i förändringar och kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du är positiv och går in i arbetet med glädje och energi. Humor är en viktig egenskap som vi värdesätter. Att vara ödmjuk och lyhörd till dina medarbetare är en självklarhet för dig. Du är bra på att motivera, engagera, skapa delaktighet och kommunicera på ett tydligt sätt.


Vad kan vi erbjuda dig?
• Arbetsplatsen är placerad i trivsamma lokaler vid centralstationen i Lund
• Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner
• Arbetsplatsen har stort hälsofokus
• Goda förutsättningar för kompetensutveckling. Vi vill växa tillsammans och vi tror på våra medarbetare. 


Har vi övertygat dig? Bra! Skynda dig att söka, vi väntar på just DIN ansökan.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast. Löpande rekrytering kommer att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-02-07

Referensnummer

2021/25

Kontaktperson(er)

Lena Carlereus, Myndighetschef, 046-359 63 66, lena.carlereus@lund.se

Helen Meyer, Enhetschef, 046-359 62 13, helen.meyer@lund.se

Facklig(a) företrädare

Lars Öst, Vision, 046-359 55 77
Gregorio Macario, SSR, 046-359 81 78

Tillbaka till lista