Lärare i svenska och SO åk 6-9 till särskild undervisningsgrupp

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss 

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av fyra mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. Nu söker vi en lärare i svenska och SO till vårt härliga team. KSU är en insats av mer ingripande karaktär som normalt inte går att göra inom ramen för den ordinarie undervisningen. När elevens behov av särskilt stöd är så pass omfattande och varaktigt kan ett beslut om insats i särskild undervisningsgrupp fattas av rektor på hemskolan.

Målsättningen är att KSU ska främja utveckling och lärande för elever i behov av särskilt stöd. Vi strävar efter en individanpassad undervisning i mindre grupp, med hög personaltäthet och god kompetens. Genom en kontinuerlig kommunikation och ett aktivt samarbete med hemskolan och vårdnadshavare ger vi eleven möjlighet till bästa tänkbara förutsättningar för att nå kunskapskraven och målen i det formulerade uppdraget. En stor del av arbetet innebär samverkan med externa aktörer.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att som lärare undervisa elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta självständigt i en arbetsgrupp och ha stora möjligheter att påverka utformningen av skolarbetet. Verksamheten är förlagd till egna lokaler där arbetsgruppen ges möjlighet att ge eleverna undervisning i en lugn, trygg och välanpassad miljö.

Vi arbetar efter målsättningen att varje elev ska återgå till den ordinarie undervisningen i grundskolan eller utveckla en god grund för framtida gymnasiestudier. Vi samverkar även med externa aktörer som till exempel socialtjänsten, Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) med flera. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska och SO. Om du är behörig specialpedagog/speciallärare är det meriterande. Erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är även meriterande. 

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är utvecklingsinriktad, ser varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt. Du vill arbeta med alla arbetsuppgifter som ingår i läraruppdraget och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Vidare använder du ett relationellt lärande som ett pedagogiskt redskap. 

Som person är du kreativ och lösningsfokuserad. Du är lugn och trygg i dig själv och trivs med att skapa ett gott samarbetsklimat med elever, medarbetare och föräldrar.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-01-20

Referensnummer

2021/1

Kontaktperson(er)

Thomas Erlandsson, 046-3593760

Facklig(a) företrädare

Tommy Lundstedt, 046-3593769

Tillbaka till lista