Nyöppnande av servicebostad i S.Sandby söker stödassistenter

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Du får vara med att starta och utveckla en ny servicebostad för 10 brukare med allt vad det innebär vad gäller arbetssätt, metoder, rutiner mm. Servicebostaden ligger i centrala S. Sandby med närhet till vårdcentral, bibliotek och mataffär. Du kommer att få möjlighet tillsammans med brukaren och anhöriga/företrädare att skapa förutsättningar för ett så självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuella förmågor och satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga , gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Det krävs det att du har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba med, lågaffektivt bemötande , tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationssätt.

Vi söker dig som
har följande kvalifikationer:

Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet,

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda.

Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift

• Datorvana

• Strukturerad

• Skapa goda relationer

• Vara flexibel

Schemalagd arbetstid dag/kväll/varannan helg/ journätter
Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

 

Antal tjänster

8

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 19/4 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-19

Referensnummer

2020/1056

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson, 046-3598423

Nina Emmertz, 046-3593563

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 046-3596733

Tillbaka till lista