Kalkylingenjör/ Kalkylator

Serviceförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service. Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Om oss

Markentreprenads anläggningsavdelning befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu en kalkylingenjör som vill vara med på vår resa mot framtidens Lund.

Vi utför bland annat underhåll och anläggning av gator och torg. Vi bygger om och nyanlägger offentliga parkmiljöer så som skolgårdar, arbeten på kommunens fastigheter och etablering av tillfälliga moduler. På beställning av Kraftringen utför vi arbeten för nya fjärrvärmeledningar, schaktar och förlägger kabelrör, fiberkanalisation samt installerar fiberkablar i befintliga anläggningar.

Vår avdelning arbetar tillsammans för att nå kvalitet och effektivitet i projekt och drift. Vi söker dig som vill jobba på en positiv och engagerad arbetsplats med fokus på långsiktighet och utveckling.

 

Arbetsuppgifter

  • Anbudsräkning och offertlämnande inom anläggningsarbeten (till exempel gatu-, parkanläggnings- och fjärrvärmeprojekt) i entreprenadverksamheten.
  • Arbeta med och tolka förfrågningsunderlag från beställare.
  • Uppföljning av hur projekt har gått både utförandemässigt, kvalitetsmässigt och ekonomiskt.
  • Genomgång av riskfaktorer vid lämnande av anbud/offert.

Arbetsuppgifterna varierar med alltifrån att kalkylera på mindre skolgårdsrenoveringar till stora gatuprojekt och anläggning av nya parkmiljöer i kommunen.

Förfrågningsunderlagen kan skilja sig åt då vi både kan få färdigprojekterade beställningar eller använda oss av vår interna projekteringsenhet. Din kunskap kommer även att behövas i större ramupphandlingar.

 

Som kalkylingenjör rapporterar du till enhetschefen för vår projektenhet. I ditt arbete samarbetar du med flera funktioner, till exempel landskapsarkitekter, entreprenadingenjör, controller och chefer. I övrigt stöttar och utmanar du verksamheten med din expertkunskap.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har god erfarenhet av kalkylering och offertframtagande. Du har erfarenhet från liknande verksamhet, helst inom entreprenad- och anläggningsbranschen. Du har adekvat utbildning inom området och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.  

Du har god datorvana och erfarenhet av arbete i kalkyleringsprogram (till exempel BidCon som är programmet vi använder oss av). Vi vill att du har grundläggande kunskaper i entreprenadjuridik och projektekonomi. Har du även kunskap inom LOU är detta meriterande.

Du ska trivas med att arbeta självständigt men samtidigt arbeta nära verksamhetens arbetsledare och chefer.

Du är strukturerad, analytisk och självgående. Du kan på ett tydligt sätt förklara och motivera dina underlag och ställningstagande.

 

Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Fast lön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-18

Referensnummer

2020/1053

Kontaktperson(er)

Fabian Jönsson, fabian.jonsson@lund.se

Jenny.lindberghultman@lund.se, jenny.lindberghultman@lund.se

Tillbaka till lista