Studentmedarbetare inom kommunikation

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Utbildningsförvaltningen arbetar med de frivilliga skolformerna gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet samt har det kommunala tillsynsansvaret med godkännande för enskilda huvudmän att bedriva förskola och fritidshem. På utbildningskansliet arbetar ca 40 personer med förvaltningsövergripande frågor såsom HR, ekonomi och utvecklingsfrågor. Vår ledstjärna är att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och samhällsmedborgare. Vi tar tillsammans ansvar för att alla elever utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar för ett hållbart samhälle.

Till Utbildningsförvaltningen hör den samordnande skolhälsovården i Lunds kommun och teamet består av samordnande skolsköterska, skolöverläkare och skolpsykolog. Skolhälsovården arbetar mot alla skolverksamheter, från förskola till gymnasieskola. 

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare inom Utbildningsförvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under perioden 1 febr-31 maj 2021. 

I ditt uppdrag hos oss får du möjlighet att arbeta operativt och strategiskt med skolhälsovårdens internkommunikation. Vi behöver hjälp med att se över elevhälsans metodbok. Metodboken är ett verktyg för skolsköterskor och skolläkare i deras dagliga arbete. Den innehåller övergripande riktlinjer, rutiner och blanketter. Både innehåll och form behöver ses över, metodboken behöver struktureras upp och göras lättillgänglig för målgruppen. Samtliga dokument och blanketter behöver också tillgänglighets-anpassas enligt nya webbdirektivet.  Elevhälsan behöver även hjälp med att ta fram instruktionsfilmer som metodstöd till skolsköterskorna och presentationer med olika tema. Som studentmedarbetare kommer du arbeta tillsammans med samordnande skolsköterska och förvaltningskommunikatör.

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola och har läst 60 hp inom ämnet kommunikation. För det här uppdraget behöver du kunna planera, strukturera och producera på egen hand, med stöd av förvaltningskommunikatör och samordnande skolsköterska. Du har intresse och kunskaper inom nya webbdirektivet, internkommunikation, och filmning. Du är en noggrann och strukturerad person som kan målgruppsanpassa dina budskap. Du är förtrogen med programvaror som Powerpoint, Adobe Acrobat Pro och Premiere.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6/12!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 februari 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Referensnummer

2020/1045

Tillbaka till lista