Studentmedarbetare inom trafik och mobilitet

Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Du kommer vara studentmedarbetare på trafik- och mobilitetenheten på tekniska förvaltningen. Enheten ansvarar för utveckling och användning av transportsystemet i kommunen. Den övergripande målsättningen för arbetet är att minska utsläppen från transportsektor genom att göra de hållbara transportslagen, gångtrafik, cykeltrafik och kollektivtrafik, mer attraktiva. 

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare inom tekniska förvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under 1 febr-31 maj 2021.

I huvudsak kommer du arbeta med att undersöka potential och barriärer för ökad samåkning i Lunds kommun. I geografiska områden där det inte finns underlag för en utbredd kollektivtrafik och där bilåkandet är högt kan samåkning vara ett sätt att öka tillgängligheten och minska utsläpp från transporter. Genom att få mer förståelse kring människors beteenden, preferenser och hinder kopplat till samåkning är syftet att identifiera var potentialen finns för ökad samåkning i kommunen. Arbetet kopplar an till det arbete med hållbara transporter som redan sker på enheten och kan integreras i projekt som är igång. Förutom detta kommer du vara delaktig i andra uppgifter på enheten.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Som vi ser det kan uppdraget utgå från fler utbildningsområden och du kan studera till exempel trafikplanering, kulturgeografi, beteendevetenskap, samhällsplanering, samhällsgeografi.  

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är initiativrik och kan förmedla dina arbetsresultat muntligen och skriftligen på ett pedagogiskt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6/12!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 februari 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Referensnummer

2020/1030

Kontaktperson(er)

Anna Karlsson, 046-3595240

Tillbaka till lista