Socionom till Mariamottagning

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Mariamottagning mellersta Skåne vänder sig till unga under 24 år med skadligt bruk av alkohol- eller droger. Mottagningen drivs i samverkan mellan kommunerna Lund, Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge och Lomma samt Region Skånes vuxenpsykiatri och barn- och ungdomspsykiatri i Lund. På mottagningen arbetar olika yrkeskategorier såsom socionom, kurator, sjuksköterska och läkare med de unga och deras anhöriga. Mottagningen ligger i Lund men arbetet kan även bedrivas inom hela upptagningsområdet.

 

Arbetsuppgifter

Sedan mottagningen öppnade 2018 har efterfrågan varit stor vilket medfört att huvudmännen bestämt sig för att utöka personalgruppen med ytterligare en tjänst. Som socionom på Mariamottagningen arbetar du med information, rådgivning och behandling av skadligt bruk av alkohol- och droger. Arbetet berör även andra delar som påverkar och bidrar till den unges välmående och kan ske både individuellt, med den unges familj och i grupp. Arbetsuppgifterna utförs ofta på egen hand och i samråd med ungdom och familj. Nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför mottagningen utgör grunden i det integrerade arbetssättet. Arbetet kräver att du kan leda dig själv och på egen hand bedöma och utföra rätt insatser.

 

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. FFT-utbildning, grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning familjeterapi eller KBT är meriterande, likväl som erfarenhet av arbete med Återfallsprevention, A-CRA, CRAFT, HAP och MI. Erfarenhet av arbete med målgruppen inom kommunal verksamhet eller hälso- och sjukvård är önskvärd samt erfarenhet av behandlingsarbete och samverkan. Arbetet kräver datorvana och det är meriterande om du är bekant med UngDOK eller Journal Digital samt har arbetat med digitala verktyg för möten och kommunikation.

 

Vi ser gärna att du har körkort med behörighet B.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-17

Referensnummer

2020/1027

Kontaktperson(er)

Hanna Eckerbom Holmberg (Samordnare), 046-359 30 48

Christina Schoug (Enhetschef), 046-359 24 47

Facklig(a) företrädare

Gregorio Macario (SSR), 046 359 82 49
Anna Nilsson (Vision), 046 359 51 30

Tillbaka till lista