Socialsekreterare, 18-24 enheten

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Vill du vara med och bidra till unga vuxnas självständighet? 18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Behoven varierar utifrån deras specifika livssituation. Inom enheten har vi samlat olika kompetenser med fokus på bland annat försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18 till och med 24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov och därmed ge brukarna det stöd de behöver med självständighet som mål.

Arbetsuppgifter

Vi söker socialsekreterare med inriktning försörjningsstöd. - Du träffar den unge vuxne och utreder rätt till försörjningsstöd och följer regelbundet upp. - Du samarbetar med kollegor inom enheten och externt. - Dina närmsta kollegor kommer att vara fyra andra socialsekreterare som har likadana arbetsuppgifter, tre ekonomihandläggare och tre arbetsmarknadskonsulenter, förutom resten av enheten. - Du förväntas upprätta en planering med den unge vuxne och samverka andra internt, eller externt för att stödja den unge vuxne mot självförsörjning. - Ditt viktigaste verktyg är samtalet - Du har god förmåga att samarbeta och se helheten

Vi söker dig som

Vi söker dig med socionomexamen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med försörjningsstöd och målgruppen unga vuxna. Vi tror dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete och försörjningsfrågor.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-03

Referensnummer

2020/1010

Kontaktperson(er)

Sara Hosseinkhah, 0730-428997

Pernilla Forss, 046- 35 99144

Facklig(a) företrädare

Lars Öst, Vision, 046-359 55 77

Tillbaka till lista