Fågelskolan söker driven och engagerad lärare eller förskollärare till F-3

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Fågelskolan är belägen i Lunds västra delar och ingår i Utbildningsområde 7. Vi är en F-9 skola med en integrerad Grundsärskola. Vi har ca 560 elever, varav ca 45 är inskrivna i Grundsärskolan. 

Fågelskolan deltar just nu i ett större samarbete med Skolverket och Linnéuniversitetet inom ramen för samverkan för bästa skola. I detta samarbete arbetar vi med kunskapsutvecklande arbetssätt, vilket är en fråga om språk. Utvecklingsarbetet varvas med heldagar tillsammans med forskare från Linnéuniversitetet och kollegialt lärande där alla skolans pedagoger deltar aktivt varje vecka.

Det är roligt att arbeta på Fågelskolan och det råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga pröva nya idéer och tankar.

Vi har ett starkt elevhälsoteam, som alltid stöttar dig i situationer som kan upplevas utmanande och svåra. 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lärare eller förskollärare till en av våra förskoleklasser. Om tjänsten förlängs eller blir en tillsvidaretjänst och du är behörig lärare, kan det bli aktuellt att följa med klassen upp till åk 1. 

I arbetet ingår att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera det pedagogiska arbetet. Det handlar om systematiskt kvalitetsarbete i vardagen utifrån Lgr11. Du ingår i ett arbetslag där vi fokuserar på att utveckla vårt kunskaps- och språkutvecklande arbetssätt.

I uppdraget ingår även mentorskap för en grupp elever. Mentorskapet är en viktig del i läraruppdraget idag i skolan, som innebär att man fortlöpande informerar om elevens skolgång och kunskapsutveckling och har kontakt med vårdnadshavare. 

Vi söker dig som

Vi söker en legitimerad lärare eller förskollärare.

Du ska ha en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift och vara van vid att skriva tydliga pedagogiska planeringar samt arbeta med ett formativt förhållningssätt i undervisningen. Du har erfarenhet av att möta elever med olika språklig bakgrund och skilda förkunskaper.

Du är en person med personlig mognad som har god samarbetsförmåga med intresse och kompetens att bedriva utvecklingsarbete både i din egen undervisning och sett till lärande för skolan som helhet. Du skapar goda relationer till alla elever och hittar varje elevs inre drivkraft. Du är en tydlig vuxen och en god förebild för alla våra elever. Du ser hela eleven och arbetar med elevens personliga utveckling och lärande i samspel med kunskapsutvecklingen.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Referensnummer

2020/1008

Kontaktperson(er)

Åsa Söderberg, rektor, 046-359 75 24

Kia Olén, biträdande rektor, 046-359 75 42

Facklig(a) företrädare

Isabella Oinonen, LR, 046-359 75 20
Kalle Vigren Fogelberg, Lärarförbundet, 0739 07 67 54

Tillbaka till lista