Skolsekreterare till utbildningsområde 7

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Utbildningsområde 7, inom Barn- och skolförvaltningen, består av 12 skolor placerade i centrala, södra, och västra delarna av Lund samt i Genarp. Verksamheten inom utbildningsområdet leds av ett ledningsteam bestående av skolområdeschef, administrativ chef och rektorer. 

Arbetsuppgifter

Som skolsekreterare är du verksamhetens ansikte utåt, är den del av vår ledningsgrupp och kommer att arbeta nära rektorer. Du kommer ständigt att driva många parallella processer samtidigt med dina arbetsuppgifter av service till elever, föräldrar och personal.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat personal- och elevadministration, rekrytering, arbetsrätt, vikarieanskaffning, dokumentation, arkivering, beställningar och fakturahantering. Det handlar även om att stödja rektor där behov finns så som informationsmöte, uppdrag mot fastighet, möta vårdnadshavare i
olika situationer.

Du är en av skolans nyckelpersoner med insyn och kunskap om det mesta som händer inomverksamheten, du är också ansiktet utåt. Serva och stödja pedagogiska personalen, i allt, där behov finns.

Digitala system du kommer att arbeta i: Lunds kommuns HR-portal, Procapita/Tieto Education, Raindance, W3D3, VARBI rekrytering, Admin roll i Skola24, Admin roll i Unikum.

Den största vikten kommer att läggas vid personlig lämplighet, att du som söker har en stor social kompetens och har service i din anda. Vi finns här för våra elever och det är viktigt att deras skoldag är så friktionsfri som möjligt och då ska organisationen och skolan bara fungera vilket kan innebära arbete ute i verksamheten vid ansträngda situationer.

Du kan komma, som en del av skoladministrationsteamet, att arbeta med samtliga skolenheter i utbildningsområdet, men ha en primär arbetsplats. Vi söker Skolsekreterare till Vegalycka F-3 med som inkluderar grundsärskola år 1-9

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolsekreterare inom skola.

Eftersom arbetsuppgifterna till största delen är av administrativ karaktär måste du ha stor datavana och trivas med administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av våra administrativa program, se ovan, är meriterande. Då arbetet stundtals innebär hög arbetsbelastning behöver du vara van vid varierande arbetsuppgifter i högt tempo med förmåga att prioritera, hålla deadlines och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen och du har en mycket god samarbetsförmåga.

Arbetet kräver att du kan leda, strukturera och organisera ditt arbete självständigt samt prioritera bland dina arbetsuppgifter om det behövs. Du förutsätts vara ordningsam och strukturerad, serviceinriktad samt ha ett utpräglat kommunikativt förhållningssätt med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt
och korrekt sätt. Vi önskar att du är drivande som person med förmåga att hitta lösningar på situationer som uppstår samt ta initiativ till förbättringar och effektiviseringar inom det egna arbetsområdet. Det kräver en förmåga till överblick, att kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt samt med hög servicekänsla.


Vi tillämpar löpande urval- och intervjuarbete, så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021.01.11 eller enligt överenskomelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Referensnummer

2020/1005

Kontaktperson(er)

jeanette willby, 046 359 7224

Tillbaka till lista