Studentmedarbetare inom Stöd och servicecenter

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Stöd och servicecenter är en avdelning på Kommunkontoret som startades upp den 1 januari 2020. Avdelningen bildades med syfte att utveckla ”en väg in” och en gemensam servicekultur. Avdelningen består av flera enheter med ca 90 medarbetare totalt. Vårt huvudsakliga uppdrag är att ge stöd och support till våra chefer och medarbetare inom kommunen och till våra bolag inom områden som IT, lön, ekonomi och företagshälsovård.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett kvalificerat extrajobb med schyssta villkor? Ett uppdrag som är relevant för studierna men även ger dig en fot in på arbetsmarknaden?

Som studentmedarbetare inom Kommunkontoret genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling.  Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under perioden 1 febr-31 maj 2021. Arbetstiden förläggs i överenskommelse med dig.

Uppdraget innebär att du tillsammans med en handledare arbetar fram uppdragsbeskrivningar för våra olika roller/funktioner som finns inom avdelningen Stöd och servicecenter. Detta görs såväl genom individuella samtal med medarbetarna men också i gruppdialoger.

Du kommer även att jobba med att identifiera befintliga processer inom våra enheter och tillsammans med ansvarig chef och handledare skapar eller uppdaterar du rutinerna i olika processer. Vi vill förtydliga vem som gör vad och vem som är ägare till respektive process. Du kommer också att vara behjälplig med att identifiera möjligheter till utveckling och digitalisering av momenten i processerna.

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp  inom PA-programmet eller annat likvärdigt program där du har läst kurser i processledning och verksamhetsutveckling.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt i svenska och känna dig bekväm med att ta nya kontakter och samtala med medarbetare och chefer såväl individuellt som i grupp. Du har förmågan att ta egna initiativ och du kan strukturera och planera din kommunikation i syfte att borra ner i frågeställningar för att hitta beskrivningar som stämmer överens med uppdraget och dess innehåll.

Det är meriterande om du har erfarenhet av personaladministration samt verksamhetsutveckling eller processhantering inom HR.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6/12!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 februari 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Referensnummer

2020/1003

Kontaktperson(er)

Annika Jonasson, 046-359 99 45

Tillbaka till lista