Redovisningscontroller

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Lunds kommuns centrala ekonomiavdelning arbetar bl.a. med budget och uppföljning, redovisning och upphandling. Tjänsten är en förstärkning och du kommer att ingå i redovisningsenheten som ansvarar för kommunens samlade redovisning och ekonomisystemet Raindance. 

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en kollega som kommer att arbeta brett med redovisnings- och systemfrågor tillsammans med övriga medarbetare vid enheten. Du kommer att

- delta i arbetet med delårs- och årsbokslut samt rapportering av finansiell information till SCB
- vara ett konsultativt stöd till våra förvaltningar i redovisningsfrågor
- arbeta med exploaterings- och investeringsredovisning
- delta i utvecklingen av redovisningen tillsammans med övriga medarbetare på enheten

I enhetens ansvarsområde ingår även systemförvaltning för kommunens ekonomisystem Raindance och tjänsten kommer att innehålla vissa delar kring systemförvaltning.

Vi söker dig som
har en akademisk utbildning med redovisningsinriktning eller annan likvärdig utbildning. Du har arbetat minst tre år med redovisningsfrågor på t.ex. en ekonomiavdelning eller en revisionsbyrå. Du har goda kunskaper i svenska.   

För att trivas i rollen som redovisningscontroller behöver du vara trygg med redovisningsfrågor i ett bredare perspektiv, samtidigt som du kan sätta dig in i och förstå detaljerna när det krävs för uppgiften.

Du har ett driv och ett engagemang och vill vara med och utveckla redovisningen inom kommunen och även bidra till att effektivisera vårt arbete.

Vi söker en glad och positiv kollega som har lätt för att samarbeta med andra, är serviceinriktad och prestigelös. Du besitter en god pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Vidare tar du ett stort eget ansvar, är strukturerad och noggrann samt har en analytisk och lösningsfokuserad ådra. 

 

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-04-23

Referensnummer

2020/954

Kontaktperson(er)

Anna Andersson, 046-359 50 31

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046

Tillbaka till lista