Förskollärare till Björkbackens förskola

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Björkbackens förskola är vackert beläget i natursköna Södra Sandby. I Södra Sandby organiserar och utvecklar vi förskoleverksamheterna tillsammans på samtliga 8 kommunala förskolor genom vår verksamhetsidé: 

”Genom att Lyssna - Lära - Leda har förskolorna i Södra Sandby varje barns framtid I sin HAND för en likvärdig utbildning på vetenskaplig grund.”

Förskolorna arbetar med ett Hållbart lärande I utemiljö, FÖR utemiljö och OM utemiljö.

Förskolorna har sin teoretiska utgångspunkt i utvecklingspedagogiken och den naturvetenskapliga metoden där utbildning och undervisning utgör grunden. Vi är certifierade för Grön Flagg. Samtliga förskolor har specialpedagoger knutna till den praktiknära verksamheten.

Genom att arbeta som förskollärare i Lunds kommun kommer du att vara del av kommuns gemensamma BFL arbete. BFL i Lund innebär kollegialt lärande, vetenskaplighet, systematik i arbetet, medverkan av barn och att barns lärande samt lärares undervisning formas efter barnets behov i enlighet med de fem nyckelstrategierna.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss kommer du att få vara med och påverka förskolans framtid. Du kommer också att vara en viktig del i vårt SKA arbete. Tjänsten innefattar medverkan vid föräldramöten och utvecklingssamtal. Du kommer delta i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

Som förskollärare hos oss ansvarar du för att barnens utveckling och lärande kontinuerligt samt att de systematiskt dokumenteras, följs upp och analyseras och att läroplansmålen integreras i detta arbete.

Du som söker ska vara engagerad och delta aktivt i planering och utvärdering av arbetet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vågar, vill och kan säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med övriga kollegor. Din uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för barn, föräldrar och kollegor.

Vi söker dig som värderar det relationella i förskollärareuppdraget. Du skall bygga hållbara relationer med barnen, vårdnadshavare och kolleger. Vi söker dig som sprider arbetsglädje och är genuint engagerad i ditt yrke.

Vi söker dig som har barnen i fokus och ser  verksamheten i en helhet och trivs i en miljö som ställer höga krav på handlingskraft och social kompetens. Du vågar anta utmaningar som kommer med arbetet och att du vill utvecklas vidare i ditt yrke.

Vid tillsättningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön, individuell lönsättning
Tillträde: 2021.01.11

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/896

Kontaktperson(er)

Marie-Louise Enocksson, 046 359 6598

Tillbaka till lista