Lärare med behörighet i slöjd årskurs 3-6. 75-100%, Uggleskolan

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Inbäddad i grönska ligger Uggleskolan F-6  i området Fågelsång, i den del av Södra Sandby som är beläget närmast Lund. Skolan når man således lätt med cykel, buss eller bil. Uggleskolan arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa, bland annat genom ”Skola för hållbar utveckling” och certifieringen ”Utmärkt hälsofrämjande arbetsplats”. Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag och vår trivselgrupp arrangerar regelbundet aktiviteter för all personal.

Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till år 6. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. Detta tror vi skapar en stimulerande lärmiljö där eleverna känner sig trygga och kan lita till sin egen förmåga och potential. För att uppnå våra mål lägger vi stor vikt vid kontinuerligt internt kvalitétsarbete, där lärande bedömning och elevernas kunskapsutveckling är i fokus. Som hjälpmedel i undervisningen har alla pedagoger egna bärbara datorer och smartboards i klassrummen. Även eleverna använder dagligen både datorer och läsplattor som ett naturligt verktyg för lärande. Under nästa läsår kommer vi att fortsätta vårt arbete kring lärmiljöer och därmed vår fortsatta satsning på att NPF-säkra skolan.

Arbetsuppgifter

Inför vårterminen 2021 söker vi en lärare med behörighet i slöjd, inriktning mot trä och metall, som vill arbeta med våra elever från år 3 till år 6 och ansvara för elevernas lärande och kunskapsutveckling i slöjdämnet. I nära samarbete med vår lärare i textilslöjd kommer du att planera, genomföra och följa upp arbetet utifrån riktlinjerna i läroplanen. Vi förutsätter att du ser eleverna i ett helhetsperspektiv och att du har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Din positiva grundsyn på elevers olika förmågor gör att du är lyhörd för och intresserad av deras tankar och intressen och använder detta som utgångspunkt i undervisningen. En viktig del i arbetet är också att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot våra gemensamma mål.

Vi söker dig som

Ett krav för tjänsten är lärarexamen med behörighet i slöjd för årskurserna 3-6. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete med digitala läromedel, då vi dagligen använder datorer och läsplattor i undervisningen. Vi ser det som meriterande om du även har behörighet i något annat ämne.

Vi uppskattar alltid ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya ideér. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer kalla till intervju löpande under annonstiden, så varmt välkommen med din ansökan redan idag. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt avtal
Tillträde: 2021-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/895

Kontaktperson(er)

Lars Lundgren, 046-3597966

Facklig(a) företrädare

Åsa Langréus, Lärarförbundet, 046-359 66 52

Tillbaka till lista