Musiklärare till Nyvångskolan

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt beläget i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 130 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 samt en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.                                   

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en musiklärare för undervisning på Nyvångskolan i årskurserna 1-6, med start vårterminen 2021. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i enlighet med skolans styrdokument. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. 

Som musiklärare ger du eleverna möjlighet att sjunga, spela och uttrycka sig genom olika sorters musik och instrument. Du leder och inspirerar dem till att utveckla sina musikaliska förmågor samt skapar ett ökat kunnande kring musiken och dess funktion och betydelse i olika sammanhang. Förutom själva undervisningen är du även samordnare för luciafirande och terminsavslutningar. 

På Nyvångskolan har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation och utforma ditt arbete efter egna tankar och erfarenheter. Du kommer att samarbeta dels med årskurslagen på mellanstadiet och dels med musikläraren på högstadiet. Tillsammans ansvarar ni för det fortgående arbetet med att stärka och utveckla kvaliteten på musikundervisningen.

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten krävs grundskollärarexamen med behörighet att undervisa i musik för avsedda årskurser. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att undervisa och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Vi ser gärna att du är intresserad av IT i lärandemiljö och att digitala resurser används som en naturlig del i din undervisning. Vi är en 1 till 1 skola där alla elever i åk 4-6 har en egen Ipad. Från och med vårterminen kommer vi att arbeta med chromebooks.

Du är en tydlig och trygg ledare i klassrummet som tycker att relationer är viktiga och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang, glädje och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du driven, positiv, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor men trivs även med att arbeta självständigt. 

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 21-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/894

Kontaktperson(er)

Fredrika Bauer, biträdande rektor 4-6, 046-3597910

Erika Åkesson, skolsekreterare, 046-3597903

Facklig(a) företrädare

Andreas Johansson, Lärarförbundet, 046-3597900
Petra Tufvesson, Lärarnas riksförbund, 046-3597900

Tillbaka till lista