Exploateringsingenjör till Mark- och exploateringsavdelningen

Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Mark- och exploateringsavdelningen ansvarar för kommunens markreserv. Utifrån idé om exploatering initierar vi planprocess och beställer utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden. Under processens gång genomför vi försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vid privata exploateringar säkerställer vi kommunala intressen genom exploateringsavtal. Vi värnar om ett hållbart utnyttjande av våra markresurser. Vi har många spännande projekt på gång med olika inriktning och omfattning där bostadstyp och upplåtelseform varierar.

Just nu fokuserar vi extra på att skapa en gemensam, sammanhållen samhällsbyggnadsprocess, genom att vi tydliggör våra processer! Tjänsten är ett resultat av detta och är nyinrättad. Vi har många spännande projekt på gång med olika inriktning och omfattning där bostadstyp och upplåtelseform varierar. Projekten finns i Lunds tätort och också i de östra kommundelarna; Södra Sandby, Dalby, Veberöd och Genarp.  

Arbetsuppgifter  

I rollen som exploateringsingenjör i Lunds kommun har du ansvar och mandat att självständigt leda och driva dina exploateringsprojekt inom projektbeställningens ramar med syfte att nå projektens uppsatta mål. Det förutsätter att du är drivande beträffande utveckling och förverkligande av utbyggnadsprojekt på kommunal mark, liksom att medverka i exploateringsprojekt på privatägd mark. En stor del av arbetet är att arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser med byggherrar, fastighetsägare, ledningsdragande verk och kommunala kollegor. I rollen som exploateringsingenjör ingår att göra framställningar till nämnd om olika beslut, upprätta och följa avtal, ansvara för genomförandefrågor, budgetansvar, kvalitetssäkring och uppföljning inom de egna projekten. Du är, i egenskap av ansvarig för dina exploateringsprojekt, den som representerar avdelningen i olika frågor.

Vi sitter i kontorslandskap i mycket fina lokaler i Kristallen hos Tekniska förvaltningen.

Kvalifikationer

Erfarenhet från fastighetssektorn och god kännedom om exploateringsprocessen samt förhandlings­vana krävs. Vi tror att personen vi söker ska vara drivande och analytisk med god förmåga i strate­giskt tänkande. Givetvis är det viktigt att vara lagspelare med god social förmåga.

Du har:

  • Civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, lantmäteri alternativt juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Minst fem års praktisk erfarenhet och goda kunskaper inom arbetsområdet.
  • Samhällsbyggnadsintresse
  • Drivande personlighet med mycket energi som får saker gjorda samtidigt som du följer strukturen
  • Erfarenhet av projektledning
  • God social kompetens och kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift
  • En ansvarstagande, prestigelös och förtroendeingivande personlighet

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Vi har beslutat oss för samarbetspartner och kanalvägar beträffande denna rekrytering och tackar vänligt och bestämt nej till annan kontakt från säljare och rekryterare.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/881

Kontaktperson(er)

Anita Wallin, Exploateringschef, 046-359 50 78, anita.wallin@lund.se

Facklig(a) företrädare

Anders Söderberg, Vision, 046-359 55 51
Tilda Brage, Sveriges Ingenjörer, 046-359 57 50

Tillbaka till lista