Förskollärare till Grynmalaregårdens förskola

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Förskolan Grynmalaregården ligger placerad mitt i centrala Lund med närhet till kultur och parker. Förskolans gård inbjuder till kreativ lek med gräsytor, cykelslingor, sandlådor och fruktträd.
Grynmalaregårdens förskola har fyra avdelningar, två yngre och två äldreavdelningar, varav en avdelning är kopplad till förskolebuss. Vi har också ett tillagningskök som serverar till viss del ekologisk mat.
Genom ett välkomnande och inbjudande förhållningssätt hos pedagogerna på Grynmalaregårdens förskola skapas en trygg, tillåtande och öppen atmosfär för barnen att utvecklas i. Lärmiljön är designad för att uppmuntra till utforskande, innovativt och kreativt tänkande och leken står i centrum för lärandeprocesserna.
Varje barn ska uppleva glada och utvecklande dagar på vår förskola!

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska utbildningen tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Förskollärare har huvudansvar för genomförandet av reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.
Vi lägger stor vikt vid din förmåga att driva utveckling och att coacha kollegor utifrån förskollärares ansvar i undervisningen. Ditt pedagogiska ledarskap är viktigt för att kunna leda barngruppen och arbetslaget och tillsammans skapa en förskola med hög kvalitet.

Skicklighet i arbetet med pedagogiska miljöer och tillgängligt material är ett plus. 
Kollegialt lärande sker, förutom på den egna förskolan, i yrkesspecifika möten på vår enhet. I ett nära ledarskap med rektor och kollegor får du som medarbetare stöd i ditt dagliga arbete och uppdrag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har förskollärarexamen och som vill vara med att leda vår utbildning framåt. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Du är legitimerad förskollärare och får gärna ha erfarenhet inom yrket, men vi välkomnar även dig som avslutar dina studier 2020 att söka. Naturligtvis ser du barn som kompetenta individer, nyfikna på sin omvärld och med en vilja att undersöka och utforska. Ett undersökande där du medverkar aktivt i det pedagogiska arbetet och utgår från barns förutsättningar och intressen.
Som person är du engagerad och positiv. Du ser värdet av humor och arbetsglädje i utvecklingsprocesser och är väl förtrogen med lekens och det lustfyllda lärandets olika former.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-10-25

Referensnummer

2020/863

Kontaktperson(er)

Camilla Grankvist, 046 359 65 16

Facklig(a) företrädare

Linda Johansson lärarförbundet , 046 395 39 40

Tillbaka till lista