Jurist

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss
Utbildningsförvaltningen ansvarar bl.a. för utbildningen vid de kommunala gymnasieskolorna och vuxenutbildningen i Lunds kommun. Enheten för juridik och elevhälsa är en del av förvaltningens kansli och innefattar bl.a. förvaltningsjurist, utredare och nämndsekreterare.

Arbetsuppgifter
Arbetet kommer att innefatta handläggning av ärenden om ansökan om tilläggsbelopp, handläggning av ärenden från Skolinspektionen och Barn- och elevombudet samt handläggning inom ramen för Utbildningsförvaltningens klagomålshantering. Du kommer att ha ansvar för samordning av Utbildningsförvaltningens arbete mot diskriminering och kränkande behandling och förväntas kontinuerligt ge juridiskt stöd i olika frågor till Utbildningskansliet och skolledare inom Utbildningsförvaltningen i Lunds kommun. Du kommer att arbeta i nära samarbete med enhetschefen för enheten för juridik och elevhälsa, som också är förvaltningsjurist.

Vi söker dig som
har juristexamen och erfarenhet av skoljuridiskt arbete under minst tre år. Du behöver ha djuplodande kunskaper inom skoljuridik. Det är bra om du också har erfarenhet av både tillsynsverksamhet och arbete på kommunal förvaltning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Urval av sökande sker kontinuerligt. Vänta därför inte med din ansökan till sista ansökningsdagen.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-10-29

Referensnummer

2020/862

Kontaktperson(er)

Mats Manhammar, 046-3594957

Facklig(a) företrädare

Efter hänvändelse till kommunens växel, 046-3595000

Tillbaka till lista