Skolpsykolog

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Tjänsten som skolpsykolog är förlagd mestadels på Svaleboskolan, som är en f-9 skola men också på Idalaskolan som är en f-3-skola. Båda skolorna ligger i natursköna Verberöd. Svaleboskolan och Idalaskolan tillhör utbildningsområde 5 i Lunds kommun. Verksamheterna genomsyras av att alla kan lyckas, såval barn och ungdomar som personal. När våra elever lämnar skolan vill vi att de har fått sådana kunskaper och så gott självförtroende att de kan säga om sig själva: Jag kan om jag vill och jag har ett val.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som skolpsykolog innebär ett nära samarbete med eht-personal, skolsköterska, specialpedagoger, kuratorer men också med övrig personal på skolorna. På skolorna finns idag en skolpsykolog, tjänsten är en utökning. I arbetet som skolpsykolog utreder du elevers behov och planerar insatser tillsammans med rektorer, övriga i elevhälsoteam, vårdnadshavare och elev. Arbetet innebär också att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna. Ditt uppdrag innebär också kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård. Du har även en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga deltagare i elevhälsoteamen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med nuvarande skolpsykolog och tillsammans fylla behovet av skolpyskologinsatser på Idala- och Svaleboskolan. Som psykolog får du kontinuerlig handledning och fortbildning samt ingår i ett nätverk med andra skolpsykologer inom Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av att arbete med barn och unga.
Vi förutsätter att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt, dels för att kunna samarbeta med externa myndigheter och dels i sammanhang som kräver utredningar inom skolan. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med annan psykolog och tycka att detta är en fördel. Eftersom tjänsten delas mellan två skolor förutsätter vi att du, tillsammans med psykologkollega, kan strukturera ert arbete och arbetsleda er själva. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i PMO. Vi önskar att du är trygg och stresstålig. Du måste kunna prioritera arbetsuppgifter och leverera inom given tidsram.

 

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, så varmt välkommen med din ansökan redan idag. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2021-01-18 eller när du har möjlighet utifrån uppsägningstid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-10-25

Referensnummer

2020/857

Kontaktperson(er)

Viveca Stenkula Dahl, utbildningschef, 046-3597406

Corinne Bonder, rektor, 046-3597581

Christina Persson, rektor, 046-3597601

Tillbaka till lista